Quantcast

Latvijos parlamentas patvirtino išmokų pensininkams ir neįgaliesiems planą

Latvijos Saeima ketvirtadienį patvirtino pasiūlymą skirti vienkartines 200 eurų išmokas pensininkams ir neįgaliesiems, siekiant palengvinti šių pažeidžiamų žmonių padėtį tęsiantis koronaviruso krizei.

Vienkartines išmokas gaus visi pensininkai, taip pat gaunantys neįgalumo pašalpas arba maitintojo netekimo išmokas. Be to, teisę gauti išmokas turės žmonės, gaunantys kompensacijas dėl prarasto darbingumo arba valstybines socialines pašalpas.

Po 200 eurų bus išmokėta iš žmonėms, globojantiems neįgalius vaikus, ir neigaliesiems, kuriems reikalinga ypatinga priežiūra.

Šios vienkartinės išmokos bus išmokėtos balandžio mėnesį asmenims, atitinkantiems minėtus kriterijus ir deklaravusiems gyvenamąją vietą Latvijoje. Planuojama, kad iš viso bus išmokėta 112,5 mln. eurų. Ši priemonė bus finansuojama iš biudžeto lėšų nenumatytiems atvejams.

Valdančioji koalicija dėl šių išmokų iš principo susitarė kovo 1-ąją.

Premjeras Krišjanis Karinis sakė, kad koalicijos partijų atstovai susitarė toliau skirti vienkartines išmokas krizės sąlygomis. Vyriausybė taip pat neseniai nusprendė, kad vaikus šeimoms taip pat bus suteikta 500 eurų pagalbos išmoka už kiekvieną, vaiką. Tokios pačios išmokos turėtų būti skirtos ir vaikams globos įstaigose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių