Quantcast

Latvijos parlamentas iš esmės pritarė Rygos dūmos paleidimui

Latvijos Saeima ketvirtadienį per pirmą svarstymą pritarė Aplinkos apsaugos ir regionų plėtros ministerijos parengtam įstatymo projektui dėl Rygos dūmos paleidimo.

Už įstatymo projektą balsavo 53 deputatai, o prieš jį – 40 parlamentarų.

Ministerija Rygos dūmos paleidimą nusprendė inicijuoti dėl jos nesugebėjimo vykdyti vienos iš savo autonominių funkcijų: užtikrinti šiukšlių išvežimo paslaugų. Taip pat buvo keliama klausimų dėl avarinės būklės tiltų, korupcijos skandalų ir kitų problemų.

Be to, dauguma parlamentarų pritarė šio įstatymo projekto svarstymui skubos tvarka, surengiant du, o ne tris svarstymus.

Nepaisydamas opozicijos ir vienos iš partijų koalicijoje prieštaravimų, parlamentas ketvirtadienį patvirtino įstatymų pataisas, numatančias, kad Rygos dūmą bus galima išrinkti ilgesniam nei penkeri metai laikotarpiui, jei artimiausiu metu įvyks pirmalaikiai rinkimai.

Teikti pasiūlymus galutiniam svarstymui galima iki sausio 3 dienos, o Saeimos posėdis, per kurį bus svarstomas įstatymo projektas, įvyks sausio 16-ąją.

Ketvirtadienį debatai truko maždaug tris valandas. Opozicijos deputatai griežtai kritikavo koalicijos norą kuo greičiau surengti galutinį įstatymo projekto svarstymą ir paleisti Rygos dūmą. Pasak jų, šis siūlymas yra nepakankamai teisiškai pagrįstas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių