Quantcast

Latvijos parlamentas balsavo už tai, kad iš Rusijos būtų konfiskuoti „Maskvos namai“

Latvijos įstatymų leidėjai ketvirtadienį balsavo už tai, kad būtų nacionalizuotas sostinėje Rygoje stovintis „Maskvos namų“ pastatas, kuris anksčiau veikė kaip Rusijos kultūros centras ir buvo laikomas Maskvos „švelniosios galios“ įrankiu.

Buvusi sovietinė respublika Latvija dabar yra NATO narė ir ištikima Ukrainos sąjungininkė. Jos santykiai su Maskva pašlijo po Rusijos invazijos į Ukrainą.

„Maskvos namai“, kuriuos rėmė Maskvos miesto administracija, kad būtų skatinamas „kultūrinis ir ekonominis“ abiejų sostinių bendradarbiavimas, 2022 m. kovą buvo uždaryti.

Latvijos parlamentas pareiškime pavadino „Maskvos namus“ „Rusijos užsienio politikos instrumentu, kuriuo naudodamasi ji sąmoningai skleidžia propagandą, teisinančią jos agresyvius veiksmus ir prokremliškas istorijos interpretacijas“.

Latvijos prezidentas Edgaras Rinkevičius sakė, kad apie šį sprendimą informavo savo kolegą iš Ukrainos Volodymyrą Zelenskį.

„Planas greičiausiai bus parduoti šį pastatą aukcione ir gautas pajamas skirti karui Ukrainoje“, – ketvirtadienį žurnalistams teigė jis.

Į šį žingsnį piktai sureagavo Rusijos ambasada Latvijoje. „Šis precedento neturintis priešiškas elgesys neliks be atsako“, – sakoma ambasados pareiškime.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

cha... manau,cia smulkaus iskrypusio verslianyko variugos

cha... manau,cia  smulkaus iskrypusio verslianyko variugos  portretas
ambicijos rusams... o ne prezidento ir latviu tautos noras.

Senelis ant tanko

Senelis ant tanko portretas
Griauti tas būdas ir imigrantus kuo greičiau deportuoti.

meklaidas

meklaidas portretas
tuos namus reikia pakeisti i Ukrainos namus .tai bus dviejų tautų draugystės namais.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių