Quantcast

Latvijos kirpėjai protestuoja prieš suvaržymus: kerpa apsnigtuose miškuose ar ant ledo

Latvijos kirpėjai protestuodami prieš suvaržymus dėl pandemijos žengė neįprastą žingsnį ir ėmė siūlyti savo paslaugas apsnigtuose miškuose ar ant užšalusių ežerų.

„Kitaip negalime dirbti“, – naujienų agentūrai AFP sakė kirpėja Diana Silina (Diana Silinia), rengdama savo darbo priemones ant ledu padengto ežero netoli sostinės Rygos.

Kirpyklos ir SPA salonai Latvijoje yra uždaryti nuo gruodžio 21 dienos, o lauke gali susitikti ne daugiau kaip du žmonės, tad kirpėjai vienu metu priima tik po vieną klientą.

„Nežinome, ar net šis būdas visiškai legalus, bet privalome pabandyti, antraip neturėsime visiškai jokių pajamų“, – sakė D. Silina.

Pasak jos, ją finansiškai remia jos gyvenimo draugas, kuris nenorėjo, kad ji rizikuotų gauti 500 eurų baudą.

Iniciatyvos šalininkė, Rygos miesto tarybos narė Ieva Brantė paskelbė vaizdo įrašą, kuriame įsiamžino apsikerpanti miško vidury, kur, pasak jos, nebus jokių policijos patrulių.

„Būdama teisininkė pritariu tam, kad žmonės surastų legalių būdų apeiti taisykles, jei tai sudaro sąlygas jiems dirbti ir užsidirbti“, – socialiniame tinkle „Facebook“ sakė ji.

Nežinome, ar net šis būdas visiškai legalus, bet privalome pabandyti, antraip neturėsime visiškai jokių pajamų.

I. Brante kirpėja Zanė Melnacė lenkų žiniasklaidai sakė, kad norėdama apeiti taisykles tokius seansus vadina „treniruotėmis lauke“.

„Noriu dirbti! Oficialiai! Ir dabar! Ne po trijų savaičių, dviejų mėnesių ar, galbūt, pusmečio! Nebegaliu laukti, nes mėnesio įmokas už butą ir paskolą reikia mokėti dabar“, – sakė ji.

I. Brantė AFP sakė, kad paskelbusi minėtą įrašą sulaukė policijos žinutės, bet baudos negavo.

Per vyriausybės posėdį sveikatos apsaugos ministras Danielis Pavlutas taip pat užsiminė tyliai remiantis šią iniciatyvą: „Susitvarkyti plaukus miške visiškai puiku!“

Scanpix nuotr.

Tačiau dvi profesionalų asociacijos, atstovaujančios kosmetologams ir kirpėjams, grasina apskųsti vyriausybę Konstituciniam Teismui, jei šiems žmonėms nebus leista kokia nors forma atnaujinti savo darbo.

„Sprendimas uždrausti mūsų paslaugas buvo priimtas nepasitarus su mumis ir be statistinių duomenų, kurie rodytų, kad šukuosenų darymas platina COVID-19“, – sakoma asociacijų vadovių Sabinės Ulbertės (Sabynės Ulbertės) ir Renatės Reinsonės pareiškime.

Panašią bylą iškėlė Knygų leidėjų asociacija, taip paskatinusi leisti atidaryti Latvijoje knygynus. Jie duris atvėrė anksčiau šią savaitę, neradus įrodymų, kad asmeniniai apsilankymai juose yra susiję su užsikrėtimo koronavirusu atvejais.

Parlamentas kirpėjų klausimu surengs specialią sesiją, nes buvo surinkta 10 tūkst. parašų po peticija, kuria prašoma leisti kirpėjams ir kitiems grožio profesionalams atnaujinti darbą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Siaubas

Siaubas portretas
Kokie pas mus kulturingi zmones... O reiktu susirinkti visiems ir pagaliau ismesti i siukslyna visus parazitus valdzioje.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių