Quantcast

Latvijoje suteikta licencija transliuoti vienam Rusijos televizijos kanalui

Latvijos nacionalinė elektroninės žiniasklaidos taryba (NEPLP) suteikė licenciją transliuoti vienam Rusijos televizijos kanalui – „TV Rain“ („Dožd“, „Lietus“), socialiniame tinkle „Twitter“ pirmadienį parašė tarnybos pirmininkas Ivaras Abuolinis.

Jis paaiškino, kad NEPLP veikė pagal savo kompetenciją ir įstatymus – „TV Rain“ buvo kruopščiai patikrintas, taip pat buvo įvertinti tikrieji naudos gavėjai.

„TV Rain“ veikla stebima ir, jei bus kokių nors pažeidimų, bus imtasi atitinkamų ir neatidėliotinų priemonių, pabrėžė I. Abuolinis.

Kovo pradžioje, tuojau po Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios, „Dožd“ neribotam laikui sustabdė transliacijas. Šią televiziją valdančios bendrovės įkūrėja ir vadovė Natalija Sindejeva aiškino, kad tolesnė kanalo veikla tapo neįmanoma Rusijos Valstybės Dūmai priėmus įstatymą, draudžiantį platinti „melagienas“ apie kariuomenės veiksmus užsienyje.

I. Abuolinis anksčiau sakė, kad derybos dėl kanalo persikėlimo į Latviją truko apie tris mėnesius; jose dalyvavo kelios žiniasklaidos bendrovės.

Nuo invazijos Ukrainoje pradžios vasario 24 dieną Rusijos valdžia sugriežtino nepriklausomos žiniasklaidos persekiojimą ir paskelbė „melagienomis“ bet kokią informaciją, kuri atskleidžia karo nusikaltimus Ukrainoje, civilių gyventojų žudymus, rusų kariuomenės nuostolius Ukrainoje ir ukrainiečių pasipriešinimą įsibrovėliams.

Į Rygą anksčiau taip pat persikėlė Vokietijos visuomeninio transliuotojo „Deutsche Welle“ Maskvoje veikęs biuras, taip pat keletas nepriklausomų Rusijos žiniasklaidos priemonių.


Šiame straipsnyje: TV Rainkaras UkrainojeLatvijarusiška televizija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių