Quantcast

Latvijoje nuo COVID-19 atsisakiusiems pasiskiepyti 33 kariams gresia pašalinimas

Latvijoje 33 Nacionalinių ginkluotųjų pajėgų nariams atsisakius pasiskiepyti nuo COVID-19 jie veikiausiai bus pašalinti iš tarnybos, trečiadienį pranešė gynybos vadas generolas leitenantas Leonydas Kalninis.

Pasak L. Kalninio, skiepijimo kampanija kariuomenėje, turinčioje apie 7 tūkst. karių, buvo labai veiksminga – jau 97 proc. jų yra visiškai paskiepyti nuo pandeminio koronaviruso. Dar 3 proc. yra persirgę COVID-19 arba kol kas nebuvo paskiepyti dėl sveikatos priežasčių, o dar 33 kariai yra atsisakę vakcinuotis.

Šių 33 karių atžvilgiu yra pradėti drausminiai tyrimai; jų buvo paprašyta paaiškinti, kodėl nevykdo įsakymo. Jeigu pateisinamų priežasčių nebus pateikta, šie asmenys iš kariuomenės bus pašalinti, nurodė gynybos vadas.

„Manau, kad dalis jų greitai pakeis savo nuomonę“, – sakė L. Kalninis ir pridūrė, kad pasiskiepyti sutinkančių karių kelias pastarąsias savaites daugėjo.

Liepos pradžioje L. Kalninis sakė, kad Nacionalinių ginkluotųjų pajėgų nariai, iki šiol nepasiskiepiję nuo COVID-19, turi iki rugpjūčio 1-osios apsispręsti, ar vakcinuosi, ar paliks kariuomenę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
mums visiems pavizdys =====

Yra

Yra portretas
iš ko "pavyzdį" imti.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių