Quantcast

Latvija skirs iki 1 mlrd. eurų koronaviruso ekonominiams padariniams švelninti

Latvijos vyriausybė skirs nuo naujojo koronaviruso nukentėjusioms įmonėms finansinių instrumentų pavidalu iki 1 mlrd. eurų jo sukeltiems ekonominiams padariniams švelninti. Tai penktadienį pareiškė šalies ministras pirmininkas Krišjanis Karinis.

Pasak vyriausybės vadovo, neigiamas naujojo koronaviruso poveikis Latvijos ekonomikai tikriausiai bus trumpalaikis – vienas du mėnesiai. „Dabartinių įvykių negalima lyginti su 2008 metų finansine krize. Dabar situacija geresnė, nes tai ne struktūrinė krizė su didžiulėmis skolomis“, – teigė jis.

Valstybė įvairių finansinių instrumentų pavidalu pasirengusi skirti nuo koronaviruso nukentėjusioms įmonėms iki 1 mlrd. dolerių. Šį klausimą šalies vyriausybė apsvarstys kitą savaitę, informavo K. Karinis.

Finansų ministras Janis Reiras pažymėjo, kad nukentėjusioms įmonėms bus teikiamos ne tik kredito, bet ir eksporto garantijos, taip pat numatytos mokesčių atostogos ir valstybės dalyvavimas apmokant nedarbingumo lapelius. Ministerijos duomenimis, dėl naujojo koronaviruso išduotų nedarbingumo lapelių finansinis poveikis sudaro 200 mln. eurų.

Kovo 2 d. Latvijos sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad šalyje oficialiai užfiksuotas pirmasis užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejis. Iki šiol Latvijoje rasta 17 infekuotųjų, iš jų 15 užsikrėtė lankydamiesi užsienyje – Italijoje, Ispanijoje, Austrijoje ir Šveicarijoje. Šiuo metu Latvijoje karantinas taikomas daugiau kaip 200 žmonių. Šalyje iki balandžio 14 d. paskelbta nepaprastoji padėtis.

Naujojo koronaviruso Covid-19 sukelto susirgimo protrūkis buvo užfiksuotas praėjusių metų gruodžio pabaigoje Kinijos Uhano mieste, kuriame gyvena 12 milijonų žmonių. Pasaulio sveikatos organizacija kovo 11 d. pripažino jį pandemija. Be Kinijos, infekuotųjų rasta daugiau kaip 110 šalių.

Pasaulyje užsikrėtusiųjų skaičius viršijo 132 tūkstančius, daugiau kaip 5 tūkstančius žmonių mirė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

musu

musu portretas
dar tyli bet tos nelaimes pagrindu jau mezga minti ko gero kaip tuos mlr isisavint be skausmo artimui?.....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių