Quantcast

Latvija planuoja pratęsti nepaprastąją padėtį pasienyje su Baltarusija iki gegužės

Latvija svarsto galimybę iki gegužės 10 dienos pratęsti nepaprastąją padėtį su Baltarusija besiribojančiuose pietrytiniuose rajonuose, kur padėtis tebėra įtempta dėl neteisėtų migrantų antplūdžio, nurodoma šeštadienį paviešintuose Vidaus reikalų ministerijos dokumentuose.

Imtis tokios priemonės planuojama Ludzos, Kraslavos ir Aukštutinės Dauguvos savivaldybėse.

Nepaprastoji padėtis pasienyje su Baltarusija buvo įvesta rugpjūčio 11 dieną, o lapkritį Latvijos vyriausybė ją pratęsė iki vasario 10-osios.

Pasak ministerijos, padėtis tapo sudėtingesnė pasikeitus atvykėlių taktikai: dabar jie mėgina kirsti sieną nedidelėmis 3–12 žmonių grupėmis kelis kartus per parą ir įvairiose vietose.

Prognozuojama, kad nepaprastosios padėties pratęsimas atsieitų valstybei 3,8 mln. eurų. Dalį šių išlaidų planuojama padengti užsienio paramos lėšomis.

Latvijos pasieniečiai apgręžė 45 migrantus

Latvijos valstybės sienos apsaugos pareigūnai penktadienį apgręžė 45 asmenis, mėginusius neteisėtai patekti į šalį per sieną su Baltarusija, šeštadienį pranešė tarnybos atstovai.

Nuo 2021-ųjų rugpjūčio 10-osios pasieniečiai užkirto kelią iš viso 5 005 asmenų mėginimui neteisėtai patekti į Latviją iš Baltarusijos.

Per pastarąją parą niekas nebuvo sulaikytas už neteisėtą sienos kirtimą.

Nuo rugpjūčio 11-osios, kai pasienyje su Baltarusija buvo įvesta ekstremalioji padėtis, sieną dėl humanitarinių priežasčių buvo leista kirsti 109 žmonėms, o sulaikytųjų skaičius išaugo iki 461.

Labai padaugėjus neteisėtų bandymų kirsti Latvijos ir Baltarusijos sieną, vyriausybė iki 2021-ųjų lapkričio 10-osios įvedė ekstremaliąją padėtį Ludzos, Kraslavos, Aukštutinės Dauguvos savivaldybėse ir Daugpilyje.

Spalio viduryje nuspręsta ekstremaliąją padėtį ten pratęsti trims mėnesiams iki vasario 10-osios, o šiuo metu svarstomas pratęsimas iki gegužės.

Europos Sąjunga kaltina Baltarusijos režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija keršijant už bloko sankcijas Minskui dėl represijų prieš opoziciją.

Baltarusija tokius kaltinimus neigia ir kritikuoja migrantų neįsileidžiančias ES nares – Latviją, Lietuvą ir Lenkiją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ogi

ogi portretas
kai reikejo siai socberg saikai suvaidint /patriotus/ tai organizavo visa tauta kuria veliau pavadino runkeliais o siandien fasistais tai kol jie neus pasalinti nuo valdymo latviai su estais ziures kreivai o laukt negalima ir ne su gudais o 1 su pabaltiju deretu vienytis tautai ir tai nepriestarauja jokiems ju sugalvotiems /istatymams/ kuriu nezinia ka prigalvos sie kazkieno iteisinti banditai kgb generolu mundurais /L/....?======
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių