Quantcast

Latvija: Baltarusijoje susidarė pato situacija

Baltarusijoje susidarė pato situacija, kai jau niekas negali nugalėti, bet pralaimėti irgi nenori. Tai pirmadienį pareiškė Latvijos užsienio reikalų ministras Edgaras Rinkevičius.

„Įvykiai Baltarusijoje pasiekė stadiją, kuri šachmatuose vadinama patu, t. y. niekas jau negali nugalėti, bet pralaimėti irgi kol kas nenori“, - sakė jis Latvijos televizijai.

Anot Latvijos diplomatijos vadovo, svarbiausias ES ir tarptautinės bendrijos uždavinys – suteikti maksimalią paramą Baltarusijos gyventojams nesikišant į valstybės vidaus reikalus. „Kad ir kaip mums emociškai norėtųsi paremti, padaryti dar daugiau, realiai šią situaciją gali sureguliuoti tik patys baltarusiai, pageidautina – be kišimosi iš šalies, ar tai būtų Rusija, ar koks nors kitas žaidėjas“, - sakė ministras.

E. Rinkevičius pabrėžė, jog Latvija neketina atšaukti savo ambasadoriaus iš Baltarusijos, kadangi ambasadoriai gali atlikti svarbų vaidmenį, gindami piliečių interesus ir bendraudami su vietos opozicijos atstovais.

„Tiems, kurie mano, jog dabar būtų geriausia atšaukti ambasadorių ir tuo būdu padaryti dar vieną simbolinį gestą, aš atsakysiu, kad politiniu ir praktiniu požiūriu tai būtų labai neteisingas žingsnis. ES šalių ambasadoriai turi būti Minske, o ne sėdėti savo sostinėse ir nieko neveikti“, - teigė jis.

Anot E. Rinkevičiaus, Latvija norėtų, kad ES greičiau reaguotų į įvykius Baltarusijoje. „Baltijos šalys dabar yra lyderės sprendžiant šį klausimą, pavyzdžiui, taikant sankcijas Baltarusijos pareigūnams, atsakingiems už smurtą“, - pareiškė ministras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

t o k i e MINISTRAI s u k ū r ė politinį,o ne teisinį

t o k i e  MINISTRAI s u k ū r ė  politinį,o ne teisinį portretas
p a t ą, kuris NEKELIA jokio pavojaus Baltarusijoje. Tai nieko daugiau;-- t u š č i ų GALVŲ ir palaidų LIEŽUVIŲ b e v e r t i s rezultatas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių