Quantcast

Latvija atmetė JT migracijos paktą

  • Teksto dydis:

Latvija ketvirtadienį atmetė Jungtinių Tautų migracijos paktą, kuriuo siekiama geriau tvarkyti migracijos srautus, pasekdama kelių kitų Europos valstybių, JAV ir Australijos pavyzdžiu.

100 vietų latvių parlamentas nepritarė Pasauliniam susitarimui dėl saugios, tvarkingos ir teisėtos migracijos (Global Compact for Safe, Orderly and Regular Migration), kuris buvo parengtas liepos mėnesį, po pusantrų metų trukusių derybų.

Kadenciją baigiantis centro dešiniųjų premjeras Maris Kučinskis anksčiau šią savaitę pažadėjo „laikytis parlamento sprendimo, koks bebūtų rezultatas“.

Pasak prieš tą paktą balsavusios parlamentarės Dagmaros Beitnerės-Le Gallos (Dagmaros Beitnerės-Le Galos) iš Naujosios konservatorių partijos (NKP), susitarimas yra „labai prastai parengtas kaip dokumentas, galintis sukelti didžiulių padarinių visame pasaulyje“.

Kritikos šiam dokumentui negaili dešiniojo sparno politikai, kurių nuomone, paktas pažeidžia jų šalių nacionalinį suverenitetą.

Po pusantrų metų derybų parengtame JT susitarime išdėstyti 23 tikslai dėl legalios migracijos ir geresnio migracijos srautų tvarkymo, migruojančių žmonių visame pasaulyje skaičiui padidėjus 250 milijonų. Tai sudaro 3 proc. visų pasaulio gyventojų.

Praėjusį gruodį Jungtinės Valstijos nutraukė dalyvavimą šio pakto ruošime. JT sutartį atmetė dar kelios šalys, tarp jų Australija, Austrija, Bulgarija, Čekija, Izraelis, Lenkija, Slovakija ir Šveicarija.

Oficialiai jis turėtų būti patvirtintas vėliau šį mėnesį Marakeše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Čiubaka

Čiubaka portretas
100 geriau nei 141. Šaunuoliai

to latviais

to latviais portretas
iš posėdyje dalyvavusiu 120 parlamentaru už paktą balsavo apie 70. Mūsų Klaipėdos atstovai nebuvo ,,už" išskyrus 3 (Šiaulienė, E.Gentvilas ir S.Gentvilas). O N.Puteikis buvo prieš. Ačiū nebalsavusiems.

Tik mūsiškiai

Tik mūsiškiai portretas
pagal sarašus pakliuve i seimą bato laižytojai nesirūpina kas bus jeigu..Bliat tą Siauliene ir abu gentvilus reikia sudais apmėtyt kuomet sugryš į Klaipėdą
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių