Quantcast

Laimėjusi Sakartvelo rinkimus M. Saakašvilio partija keltų jo kandidatūrą į premjerus

Iš savo šalies išsiųsto buvusio Sakartvelo prezidento Michailo Saakašvilio įkurta partija pirmadienį pareiškė, kad kels jo kandidatūrą į premjerus, jei jai pavyks laimėti spalį rengiamus parlamento rinkimus.

52-ejų M. Saakašvilis rengiasi politiniam sugrįžimui į Sakartvelą po septynerių užsienyje praleistų metų. Apie savo planus sugrįžti jis paskelbė anksčiau šį mėnesį.

Drauge su sąjungininkais jo įkurtas Vieningasis nacionalinis judėjimas „nominuos Michailą Saakašvilį į ministro pirmininko postą“, jei laimės spalio 31-osios rinkimus, pareiškime sakė vienas iš partijos lyderių Grigolas Vašadzė.

Vieningasis nacionalinis judėjimas, svarbiausia opozicinė politinė jėga Sakartvele, subūrė koaliciją su keliomis mažesnėmis partijomis, kurios rinkimuose mes iššūkį valdančiajai partijai „Sakartvelo svajonė“, vadovaujamai milijardieriaus oligarcho Bidzinos Ivanišvilio.

Gegužę M. Saakašvilis buvo paskirtas vadovauti Ukrainos nacionalinės reformų tarybos vykdomajam reformų komitetui.

Provakarietiškų pažiūrų politikas, 2004–2013 metais vadovavęs Sakartvelui, neatskleidė, kada planuoja grįžti į savo gimtąją šalį, kurią buvo priverstas palikti bijodamas arešto po savo antrosios kadencijos prezidento poste.

Sakartvelo teisingumo ministrė Tėja Culukiani sakė, kad M. Saakašvilis bus suimtas šalies pasienyje vos grįžęs.

Tačiau jei valdančioji partija pralaimės rinkimus, tikėtina, kad kaltinimai M. Saakašviliui piktnaudžiavus įgaliojimais bus panaikinti. Jis pats šiuos kaltinimus neigia ir tvirtina, kad jie yra politiškai motyvuoti.

Vakarų sostinės apkaltino „Sakartvelo svajonės“ vadovaujamą vyriausybę vykdant politinę raganų medžioklę, o Interpolas atmetė Tbilisio prašymus paskelbti raudonąjį pranešimą dėl M. Saakašvilio.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

taigi

taigi portretas
Gruzija laukia nesulaukia kriminalinio nusikaltėlio, įdomu kur bastosi šlivsojedas?

ŠIS GAIDIS YRA UKROBANDEROVECAS. DABA NORI BŪT DŽIUGAŠVILIU?

ŠIS GAIDIS YRA UKROBANDEROVECAS. DABA NORI BŪT DŽIUGAŠVILIU? portretas
Su 8 baudžiamosiom bylutem uz žmoniu kankinimus ir zudymus? Reiktu musu gitarui jam gal koki vyciaus kryziaus ordina iskirti?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių