Quantcast

L. Walesa: Amerika prarado politinę ir moralinę lyderystę pasaulyje

Lenkijos antikomunistinio judėjimo ikona Lechas Walesa (Lechas Valensa) ketvirtadienį pareiškė, kad Jungtinės Valstijos „jau nėra pagrindinė pasaulio galia“ politinės ir moralinės lyderystės požiūriu.

Tai eksprezidentas pareiškė prieš Jungtinių Valstijų vadovo Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) apsilankymą Lenkijoje.

D. Trumpas sekmadienį turi atvykti į Lenkiją dalyvauti Antrojo pasaulinio karo pradžios 80-ųjų metinių minėjimo renginiuose. 

„Prezidente D. Trumpai, raginu Jus grąžinti Jungtinėms Valstijoms pasaulio lyderės pozicijas“, – sakė L. Walesa interviu, publikuotame centristinės pakraipos dienraščio „Rzeczpospolita“ ketvirtadienio numeryje.

„Pasauliui reikia JAV lyderystės: ne tik ekonominės ir karinės, bet ir moralinės bei politinės lyderystės“, – pridūrė Nobelio taikos premijos laureatas.

Smerkia Varšuvos sprendimą

L. Walesa smerkia Varšuvos sprendimą nekviesti Rusijos į pasaulinio karo metinių minėjimą

„Nekviesdami Rusijos, mes tik bloginame ir taip blogus santykius“, – sakė L. Walesa interviu lenkų laikraščiui „Rzeczpospolita“.

„Jei turime prieštarų, kalbėkime, o ne izoliuokime“, – pažymėjo eksprezidentas.

„Lenkija buvo užpulta iš dviejų pusių – viena pusė buvo pakviesta, o kita ne, – tęsė jis. – Putinas rugsėjo 1-ąją turi būti Lenkijoje ir išgirsti tiesą apie tai, kaip buvome užpulti. Jis turi išgirsti kelis objektyvius žodžius, bet diplomatine maniera.“

Į ateinantį pirmadienį Lenkijoje vyksiančius atminimo renginius pakviesti JAV ir daugelio Europos šalių lyderiai, įskaitant Vokietijos kanclerę Angelą Merkel. Tačiau V. Putinas tokio kvietimo negavo dėl 2014 metais Maskvos įvykdytos Ukrainai priklausančio Krymo aneksijos.

„Būtų nederama minėti ginkluotos agresijos prieš Lenkiją metines kviečiant lyderį, kuris šiandien veikia tokiu pat būdu savo kaimyno atžvilgiu“, – anksčiau pareiškė Lenkijos vicepremjeras Jacekas Sasinas.

Kremlius neigiamai įvertino tokį Varšuvos žingsnį, nurodė Rusijos prezidento atstovas Dmitrijus Peskovas.

„Bet kokie atminimo renginiai bet kurioje pasaulio šalyje, skirti arba Didžiojo Tėvynės karo, arba Antrojo pasaulinio karo metinėms, nedalyvaujant mūsų šaliai negali būti laikomi visaverčiais, kadangi neįmanoma pervertinti mūsų šalies vaidmens užbaigiant Antrąjį pasaulinį karą“, – sakė jis žurnalistams.

1939 metų rugsėjo 1 dieną Vokietija pradėjo Antrąjį pasaulinį karą užpuolusi Lenkiją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ir

ir portretas
jis teisus tik apie morale tai jos ir nebuvo nes tai buvo agresoriai nuo Kolumbo laiku ir tas tesiasi iki siol nes indenai su negrais to nepamirso nes sto marionetynio rasisto pareiskimai ir dar labiau supriesino visuomene kuri daugiataute o masonsionistai dar ir pakursto itampa ir tai spesmosad t. darbas kur kiitos nacsaugumo t lieka uz borto kaip ir kongresas nes visi pinigai pas masonus......

To anonimui

To anonimui portretas
DEBILAS

Anonimas

Anonimas portretas
Ne Putinas užpuolė, tai ko jam ten dalyvauti ? Klausytis durnų kalbų nėra reikalo...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių