Quantcast

L. von Trieras atsidūrė kritikos taikiklyje dėl įrašo: „Rusų gyvybės svarbios“

  • Teksto dydis:

Provokatyvusis danų režisierius Larsas von Trieras (Larsas fon Tryras) ketvirtadienį gynėsi po to, kai socialiniuose tinkluose pasirodė prieštaringai vertinamas jo įrašas, kritikuojantis Danijos Ukrainai dovanojamus naikintuvus F-16.

„Rusų gyvybės taip pat svarbios!“, – antradienį socialiniame tinkle „Instagram“ anglų kalba parašė jis po Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio vizito Danijoje, kur jis kartu su danų ministre pirmininke Mette Frederiksen (Mete Frederiksen) apžiūrėjo naikintuvus F-16, kurie bus pristatyti jo šaliai.

L. von Triero įrašas buvo skirtas „ponui Zelenskiui ir ponui Putinui, taip pat poniai Frederiksen (kuri vakar, tarsi įsimylėjusi iki ausų, pozavo vienos baisiausių šių laikų žudymo mašinų kabinoje ir šypsojosi iki ausų)".

L. von Trieras išjungė komentavimo galimybę, tačiau jis sulaukė Rusijos ir Ukrainos žiniasklaidos dėmesio.

„Aš tik pasakiau tai, kas akivaizdu: kad visos gyvybės šiame pasaulyje yra svarbios!“ – ketvirtadienį rašė 67 metų režisierius.

„Atrodo, tai pamiršta frazė iš tų laikų, kai pacifizmas buvo vertybė“, – teigė jis.

Danijos spauda taip pat suabejojo režisieriaus, kuris 2011 metais sukėlė audrą Kanų kino festivalyje pareikšdamas, kad supranta Adolfą Hitlerį, ir dėl to vėliau atsiprašė, pasisakymais.

Interviu Danijos dienraščiui „Politiken“ universiteto dėstytojas Jakobas Baekas Kristensenas (Jakobas Bekas Kristensenas) sakė, kad Rusija pirmąjį L. von Triero įrašą priims su malonumu.

„Jis palaiko idėją, kad Rusija nėra beširdė agresorė ir kad tai teisėtas konfliktas, kuriame Rusija kiekvieną kartą patiria nuostolių“, – teigė socialinių tinklų tyrėjas.

Viena didžiausių Danijos kino žvaigždžių L. von Trieras yra sukūręs daugiau nei 14 pilnametražių filmų, dažnai laikomų gana tamsiais ir žiauriais.

Iš Kopenhagos kilęs režisierius, garsėjantis juoduoju humoru, 2000 metais Kanų kino festivalyje pelnė „Auksinę palmės šakelę“ už filmą „Šokėja tamsoje“ (Dancer in the Dark).



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIRDAS.

ALGIRDAS. portretas
Man regis , jis sriūbtelėjęs RUSKOS VODKOS

,

, portretas
Pakvies vov trie i Maskva filmuoti

tikrai

tikrai portretas
Garbingo žmogus von Triero pareiškimas, o mirties kitiems seikėtojai, užuot liežuvius tabalavę teišbando save mūšyje, kol proga yra
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių