Quantcast

Kubos vadovas siūlo J. Bidenui dialogą

  • Teksto dydis:

Kubos vadovas Miguelis Díazas-Canelis siūlo dialogą išrinktajam JAV prezidentui Joe Bidenui. Jis pasirengęs kalbėtis su J. Bidenu „bet kokia tema“, sakė jis savo kalboje parlamente Havanoje. Kartu M. Díazas-Canelis pridūrė, kad „revoliucija, socializmas ir mūsų suverenumas“ negali būti pokalbių objektas. Šie principai esą „niekuomet“ neatsidurs ant derybų stalo.

J. Bidenas prie JAV vairo stos sausio 20 dieną. Prezidentaujant Barackui Obamai – tada J. Bidenas buvo viceprezidentas -  JAV vykdė įtampos su Kuba švelninimo politiką. Tai apėmė ir ribojimų švelninimą bei oficialių diplomatinių santykių užmezgimą. Vis dėlto 1962-aisiais Vašingtono Kubai paskelbtas ekonominis embargas liko galioti.

Kai B. Obamą poste pakeitė Donaldas Trumpas, atsivėrimo Kubai politika vėl buvo atšaukta. Tiesa, diplomatiniai santykiai formaliai tęsiasi toliau. J. Bidenas jau per rinkimų kampaniją teigė, kad nori panaikinti prezidentaujant D. Trumpui kubiečiams paskelbtus kelionių ir privačių pinigų pervedimo ribojimus.


Šiame straipsnyje: KubaJAVsantykiaiJoe Bidenas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Skaitytojas

Skaitytojas portretas
Koks dar gali būti dialogas su prakeiktu komunistu, engiančiu žmonės, trokštančius demokratijos??? NO WAY!!!

dar

dar portretas
1 komprieplaka bando isiteikt kad neuzgrobtu;;;
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių