Quantcast

Kryme, už paramą baltarusių protestams, iš pareigų atleistas valdininkas

Rusijos aneksuotame Krymo pusiasalyje esančio Jaltos kurorto administracijos vadovo pavaduotojas Michailas Zagorcevas buvo atleistas dėl „neleistinų“ pasisakymų apie protestus Baltarusijoje, pranešė miesto administracijos vadovas Ivanas Imgruntas.

„Atlikus patikrinimą dėl paskelbtos vaizdo medžiagos su Zagorcevu dėl Baltarusijos opozicijos palaikymo, priimtas sprendimas atleisti iš pareigų Jaltos miesto administracijos vadovo pavaduotoją; tai [jo pasisakymai] nepalieka galimybių jam eiti šias pareigas. Šiandien aš pasirašiau atitinkamą potvarkį“, – penktadienį socialiniuose tinkluose parašė I. Imgruntas.

Jaltos administracijos spaudos tarnyba savaitės pradžioje pranešė, kad M. Zagorcevas buvo paskirtas miesto administracijos vadovo pavaduotoju. Planuota, kad jis kuruos komunalinį ūkį ir visuomeninį transportą.

M. Zagorcevas gimė Baltarusijoje. Iki paskyrimo į Jaltą 2010–2020 metais dirbo Babruisko centrinėje Baltarusijoje miesto tarybos pirmininku, vadovavo Minsko srities Smaliavičų rajono vykdomajam komitetui.

Rugpjūčio pradžioje jis įrašė vaizdo kreipimąsi, kuriame sakė neatmetantis „rusų pėdsako“ vaikant demonstrantus Baltarusijoje.

Baltarusijoje jau antrą mėnesį vyksta beprecedenčiai protestai dėl rugpjūčio 9-ąją įvykusių prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas Aliaksandras Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų. Opozicija ir Vakarų šalys šiuos rinkimus laiko suklastotais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gh

Gh portretas
Valio taip ir turi būti lauk išdavikus parsidavelius
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių