Quantcast

Kremlius: Vakarai ir Rusija eina visiškai skirtingais keliais

Vakarai ir Rusija eina „visiškai skirtingais keliais“, nors visą savaitę buvo dedamos intensyvios diplomatinės pastangos siekiant mažinti įtampą dėl Ukrainos ir Rytų Europos saugumo, sekmadienį parodytame interviu JAV televizijai CNN sakė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas.

„Tarp mūsų yra tam tikro supratimo. Tačiau bendrai kalbant, iš principo, dabar galime pasakyti, kad toliau einame skirtingais keliais, visiškai skirtingais keliais“, – sakė jis.

„Tai nėra gerai. Tai kelia nerimą“, – pridūrė D. Peskovas.

Tai nėra gerai. Tai kelia nerimą.

Šią savaitę JAV ir jų sąjungininkės NATO surengė derybas su Rusija, mėgindamos išsklaidyti įtampą. Vis dėlto Ženevoje, Briuselyje ir Vienoje vykusios diskusijos apčiuopiamų rezultatų neatnešė.

Vakarai kaltina Maskvą galimai planuojant įsiveržti į Ukrainą, Rusijai pastaraisiais mėnesiais sutelkus prie sienos su šia kaimyne apie 100 tūkst. karių.

Kremlius į šiuos Vakarų nuogąstavimus atsakė kaltinimais, kad NATO kelia grėsmę Rusijai, ir reikalavimais, kad Ukraina ar kurios nors kitos buvusios Sovietų Sąjungos respublikos niekada netaptų šio karinio aljanso narėmis.

 

Rusija nesileis į diskusijas dėl raketų dislokavimo Kaliningrade

Rusija nesileis į diskusijas dėl raketų ir kitos ginkluotės dislokavimo jos anklave prie Baltijos jūros – Kaliningrado srityje, pareiškė Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas spaudai.

„Rusija niekada su niekuo nediskutuos dėl kokių nors raketų ir kitos ginkluotės atitraukimo iš Kaliningrado. Todėl, kad Kaliningradas yra Rusijos teritorija“, –  interviu JAV transliuotojui CNN pabrėžė jis, skelbia Rusijos valstybinė naujienų agentūra TASS.

D. Peskovo interviu anglų kalba CNN transliavo sekmadienį.

„Su visa pagarba, mes niekada nesitaikstysime su jokiais reikalavimais, susijusiais su tuo, ką turėtume daryti savo teritorijoje. Jokia šalis su tuo nesitaikstytų“, – sakė Kremliaus atstovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gija

Gija portretas
O kodėl turi eiti kartu su vakarais.Ar jūs su šeima eitumėt su kitais, kitos šeimos keliu ???

To G

To G portretas
Manau,kad sumaišei su vakarais.Rusai nedejuoja,kad juos kažkas puola.Tai mus ,,puola." Iš didelio šiknos laižymo koncervams,matomai persistengei.

G

G portretas
Tiesa sakant, kur dabar eina Rusija, turbūt niekas nežino. Sukurt nieko nesukūrė, ekonomikos irgi nėra, vienintelis būda nuraminti liaudį - išorės priešai, ši pasaka tinka šimtmečiais, net ne komunistai sugalvojo, carai ir imperatoriai tą patį darė. Rusai ją puikiai priima ir po kiekvieno rimto pažvanginimo ginklais, užmiega vėl kokiam dešimtmečiui. Kitaip juk nebus.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių