Quantcast

Kremlius sako esąs suinteresuotas santykių su ES atkūrimu

Kremlius penktadienį pareiškė, kad yra suinteresuotas glaudžių santykių su Europos Sąjunga atkūrimu.

„Rusijos bendravimo su Briuseliu principas gana paprastas: mes suinteresuoti atšildyti šiuos santykius. Nebuvome darbo mažinimo iniciatoriai ir esame suinteresuoti atšildymu“, – sakė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas, žurnalistams paklausus, ar Maskva pasirengusi apibrėžti savo santykių su ES principus, kaip anksčiau Rusijos atžvilgiu padarė Briuselis.

„Mūsų nuomone, turime labai daug temų abipusiam aptarimui“, – pabrėžė jis.

D. Peskovas tuo pačiu pasiskundė ES pozicijos bipoliškumu santykių su Maskva srityje.

„Mums kartais sunku priimti tokias bipoliškas formuluotes, kai vienu metu kalbama ir apie dialogo sulaikymą, ir apie jo kūrimą. Todėl, kad šiuo atveju mes to bipoliškumo neturime“, – sakė jis.

„Norime atkurti savo santykius su Briuseliu ir esame tuo suinteresuoti“, – pridūrė Kremliaus atstovas.

Europos Parlamentas praėjusį mėnesį patvirtino rezoliuciją dėl tolesnių ES ir Rusijos santykių.

Dokumente pažymima, kad kad santykiuose su Rusija būtina atskirti prezidento Vladimiro Putino režimą ir šalies gyventojus. Jame raginama kovoti su agresyvia Kremliaus politika bei remti Rusijos pilietinę visuomenę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Matom

Matom portretas
Matom, kaip nori. Amžinai deklaravo, kad dujų kainų nemaišo ir nemaišys su politika. Jo jo, rusais tikėti, tai kaip su meška vienoj duobėj sedėti. Kerštas liejasi laisvai. Gerai, kad turim laivą talpyklą, tai iš kitur atsivežti galim. Išgr......

taip

taip portretas
negi euro javasalai iki siol dar nesuprato kad ne rusai puola o juos puola o jie dar nori normaliai bndraut ir dalintis zemes turtais uz kuriuos jav kapitalistai 2a kaina laiko ta ? kas ta /demoratija/ zaidzia kai ant nosies ziema?====== =
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių