Quantcast

Kremlius: Rusija nepakęs Baltijos šalių, Čekijos ir Bulgarijos elgesio

Rusija neketina taikstytis su Čekijos, Bulgarijos ir Baltijos šalių elgesiu jos atžvilgiu, ketvirtadienį pareiškė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas.

„Tai, ką šiuo metu daro čekai, kaip prie jų prisideda bulgarai, kaip prie vardan pagarsėjusio solidarumo prisideda Baltijos šalys ir kiti – mes šito nepakęsime, ir mes to jau nepakenčiame, aiškiai tai demonstruojame“, – televizijai „Pervyj kanal“ sakė Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas.

„Kaip sakė Putinas, taip bus dabar ir ateityje, bet visgi svarbiausias yra Rusijos pageidavimas palaikyti gerus santykius“, – pridūrė D. Peskovas.

Bulgarijos prokurorai trečiadienį pranešė, kad susiejo šešis Bulgarijoje buvusius Rusijos piliečius su keturiais sprogimais ginklų sandėliuose šalyje, įvykusiais 2011–2015 metais. Per tuos sprogdinimus sandėliuose, naudotuose įmonės „Emco“, vadovaujamos bulgarų ginklų pramonės verslininko Emiliano Gebrevo, žmonių nenukentėjo. 2015 metų balandį E. Gebrevas, jo sūnus ir jo įmonės direktorius išgyveno pasikėsinimą nunuodyti.

Dabar prokurorai sako, kad turi „ypač pagrįstų įtarimų“, kad šis pasikėsinimas ir sprogimai gali būti susiję.

Prokuratūra taip pat atkreipia dėmesį į „sunkius nusikaltimus kitose šalyse“, netiesiogiai paminėdama sprogimus Čekijos ginklų sandėlyje 2014 metais ir 2018 metų pasikėsinimą Jungtinėje Karalystėje nunuodyti buvusį dvigubą agentą Sergejų Skripalį.

Praėjusią savaitę Čekijos vyriausybė apkaltino Rusijos karinės žvalgybos agentūrą GRU 2014 metais surengus sprogdinimą ginklų sandėlyje šalies rytuose. Tai sukėlė krizę santykiuose su Rusija, neigiančia kaip nors prisidėjus prie šio sprogimo.

Čekijai paprašius Europos Sąjungos narių palaikymo diplomatiniame ginče su Maskva, Baltijos šalys ir kai kurios kitos valstybės pademonstravo solidarumą, išsiųsdamos Rusijos diplomatų. Maskva atsakė panašiomis priemonėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na ... Pisk....t taip viena karta

na ... Pisk....t taip  viena karta portretas
kad snukius visiems laikams uzciauptu...

Juk taip???

Juk taip??? portretas
O pasaulis pakęs Putinai tavo elgesį su kaimynais? Pats puoli ,pats rėki.Pats nuodiji ir kitus kaltini.

Anonimas

Anonimas portretas
ginklu pilna o ekonomiskai nulis
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių