Quantcast

Kremlius perspėja nedaryti skubotų išvadų po dronų atakų Saudo Arabijoje

Kremlius pirmadienį paragino susilaikyti nuo skuboto atsako į savaitgalį Saudo Arabijos naftos infrastruktūrai smogusių dronų atakas, dėl kurių JAV apkaltino Iraną.

„Jūs žinote, kad mes neigiamai vertiname įtampos didinimą regione, ir raginame visas regione ir už jo ribų esančias šalis nedaryti jokių skubotų žingsnių ar išvadų, galinčių dar labiau destabilizuoti (padėtį). Atvirkščiai, (raginame) laikytis pozicijos, kuri padėtų amortizuoti dabar susidariusią įtampą“, – žurnalistams pareiškė Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas Dmitrijus Peskovas.

Taip jis atsakė į žurnalistų klausimą, ar susidariusi padėtis padidins įtampą regione, ir kaip Kremlius vertina JAV valstybės sekretoriaus Mike'o Pompeo (Maiko Pompėjo) pareiškimą, kad Iranas yra atsakingas už atakas prieš Saudo Arabijos naftos pramonės objektus.

„Kalbant apie kokias nors skubotas išvadas, mes niekada nebuvome ir nesame tokios linijos šalininkai“, – pridūrė D. Peskovas.

Po šeštadienio išpuolių prieš didžiausią naftos perdirbimo įmonę pasaulyje valstybinės energetikos milžinės „Saudi Aramco“ naftos perdirbimo gamyklą Abkaike ir prieš Churaiso naftos gavybos kompleksą, Saudo Arabijos naftos gavybos apimtys sumažėjo 5,7 mln. barelių per parą.

Atsakomybę už išpuolius kiek vėliau prisiėmė Jemene veikiančių husių sukilėlių pajėgos, bet JAV suabejojo šiuo prisipažinimu ir dėl atakų apkaltino Teheraną.

„Tuo metu, kai [Irano prezidentas Hassanas] Rouhani (Hasanas Rouhanis)  ir (URM vadovas Mohammadas Javadas) Zarifas (Mohamadas Džavadas Zarifas) apsimeta, kad užsiima diplomatija, Teheranas prisidėjo prie maždaug 100 išpuolių prieš Saudo Arabiją. Tuo metu, kai skamba raginimai deeskaluoti [konfliktą], Iranas įvykdė precedento neturinčią ataką prieš pasaulinę energijos resursų tiekimo sistemą. Nėra įrodymų, kad atakos buvo surengtos iš Jemeno“, – parašė M. Pompeo socialiniame tinkle „Twitter“.

Teheranas šiuos kaltinimus atmeta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ruselio

ruselio portretas
su sajunginikais darbas daugiau ner kam ,nu dar jankiai galejo ,jie megsta pradeti karus ir nusimuilint.

Igor

Igor portretas
Maskvos braizas- pakelti naftos kainas,sukirsinti arabu pasauli.

Tu ten

Tu ten portretas
Tu ten nevaryk ant zydu o tai atvaxiuos amerikos zydas bus ten jum
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių