Quantcast

Kremlius: P. Porošenkos ir V. Zelenskio požiūriai į Donbasą skiriasi

Kremlius mato didžiulį skirtumą tarp Ukrainos eksprezidento Petro Porošenkos ir dabartinio valstybės vadovo Volodymyro Zelenskio požiūrių į padėties Rytų Ukrainoje sureguliavimą, pareiškė Rusijos prezidento atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas.

Jis taip pat sakė, jog Kremlius tikisi, kad V. Zelenskis įgyvendins savo rinkimų kampanijos pažadus.

„Ne Maskvos reikalas kažkokiu būdu konstatuoti skirtumą, nors, žinoma, požiūrių skirtumo esama. Vienas prezidentas pradėjo karą, o naujo prezidento priešrinkiminių pažadų kertinis akmuo buvo karo užbaigimas. Ir mes tikimės, kad tai bus įvykdyta, kad Kijevas nueis savo didelę dalį kelio, kad būtų įgyvendinti Minsko (taikos) susitarimai“, – sakė žurnalistams Vladimiro Putino atstovas spaudai.     

Anot D. Peskovo, „svarbiausia, kad Ukrainos valstybė vykdytų pagal Minsko susitarimus prisiimtus įsipareigojimus dėl viso priemonių komplekso“.

Kremliaus atstovas tai pareiškė komentuodamas internete paskelbtus pranešimus apie Rusijos prezidento patarėjo Vladislavo Surkovo dalyvavimą Rusijos organizacijos „Donbaso savanorių sąjunga“, vienijančią kautynėse Rytų Ukrainoje dalyvavusius separatistų šalininkus, suvažiavime.    

Kaip pranešė suvažiavimo dalyviai, prezidento patarėjas sakė nematąs didelio skirtumo tarp P. Porošenkos ir V. Zelenskio komandų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Artūras

Artūras portretas
Donbasas ukram nesugryš ! Kaip ir Krymas buvo ir bus Rusijos Federacijos sudėtyje !
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių