Quantcast

Kremlius nemato Kinijos tarpininkavimo dėl Ukrainos perspektyvų

Kremlius ketvirtadienį pareiškė, kad nemato jokių perspektyvų Kinijai tarpininkauti sprendžiant konfliktą Ukrainoje, ir teigė, kad „neturi kitos išeities“, kaip tik tęsti puolimą.

Šie komentarai pasirodė tuo metu, kai Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas) lankosi Pekine ir bando atkalbėti Kiniją nuo paramos Maskvos karui.

„Kinija neabejotinai turi labai veiksmingą ir didelį tarpininkavimo potencialą, – sakė Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas. – Tačiau situacija Ukrainoje yra sudėtinga, kol kas nėra jokių politinio susitarimo perspektyvų.“

„Šiuo metu kitų būdų, išskyrus specialiosios karinės operacijos tęsimą, nėra“, – teigė D. Peskovas, pavartodamas Kremliaus terminą puolimui pavadinti.

Jis buvo paklaustas apie galimą Kinijos kaip tarpininkės vaidmenį po to, kai E. Macronas Kinijos lyderiui Xi Jinpingui (Si Dzinpingui) pasakė, kad tikisi, jog jis „atves Rusiją į protą“.

Praėjusį mėnesį Xi Jinpingas lankėsi Maskvoje, kur kartu su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu pristatė vieningą frontą prieš Vakarus.

Kinija pateikė pasiūlymą dėl taikos Ukrainoje, tačiau jis išlieka neaiškus, o Jungtinės Valstijos jį atmetė, nes jis atveria kelią Rusijai išlaikyti užgrobtas teritorijas.

Kinija oficialiai laikosi neutralios pozicijos Ukrainos klausimu, Xi Jinpingas iki šiol nepasmerkė Rusijos puolimo. Tačiau jis nesikalbėjo ir su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu.

„Šiuo metu neturime kitų galimybių, išskyrus specialiosios karinės operacijos tęsimą“, – sakė D. Peskovas, pavartodamas Kremliaus vartojamą puolimo terminą.

Prezidentas V. Putinas susitiko su keturių Ukrainos regionų – Donecko, Luhansko, Zaporižios ir Chersono – lyderiais. Anot jo, šiuos regionus Rusija aneksavo, nors niekada visiškai nekontroliavo.

„Mūsų tikslas – nustumti (Ukrainos pajėgas) atgal tokiu atstumu, kad jos negalėtų mums padaryti jokios žalos“, – sakė jis.

Per televiziją transliuotos derybos buvo labai panašios į įprastus V. Putino susitikimus su kitų Rusijos regionų vadovais.

Vadovai daug kalbėjo apie snygį, dujų paskirstymą ir daržovių sandėliavimą, beveik neužsimindami apie karą.


Šiame straipsnyje: Dmitrijus Peskovaskaras UkrainojeKinija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių