Quantcast

Kremlius neigia kaltinimus dėl kišimosi į rinkimus Turkijoje

Kremlius penktadienį paneigė, kad kišasi į Turkijos prezidento rinkimų kampaniją po to, kai pagrindinis Turkijos lyderio Recepo Tayyipo Erdogano (Redžepo Tajipo Erdohano) varžovas apkaltino Maskvą platinant prieš jį nukreiptas sintetines vaizdo klastotes.

Turkijos opozicijos kandidatas Kemalis Kilicdaroglu (Kemalis Kiličdarohlus) anksčiau šią savaitę pareiškė, kad Rusija prieš sekmadienį vyksiančius itin svarbius rinkimus internete vykdo prieš jį nukreiptą šmeižto kampaniją.

„Griežtai atmetame tokius pareiškimus“, – sakė Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas.

„Oficialiai pareiškiame: apie jokį kišimąsi negali būti nė kalbos“, – pridūrė jis.

„Jei kas nors suteikė tokią informaciją ponui Kilicdaroglu, jie yra melagiai“, – sakė D. Peskovas.

Jei norite mūsų draugystės po gegužės 15 dienos, laikykite rankas atokiau nuo Turkijos valstybės.

Jis pridūrė, kad Maskva labai vertina dvišalius santykius su Ankara.

„Turkija laikosi labai atsakingos, suverenios ir apgalvotos pozicijos dėl daugelio regioninių ir pasaulinių problemų, su kuriomis susiduriame“, – sakė D. Peskovas.

Rusija ir Turkija palaiko glaudžius ryšius tebesitęsiant karui Ukrainoje, o R. T. Erdoganas dažnai veikia kaip tarpininkas, kuris kalbasi ir su Maskva, ir su Kyjivu.

K. Kilicdaroglu kaltinimai pasirodė praėjus kelioms valandoms po to, kai iš rinkimų kovos pasitraukė vienas kandidatas, tapęs internetinės šmeižto kampanijos taikiniu.

„Brangūs draugai rusai, jūs slypite už montažų, sąmokslų, sintetinių vaizdo klastočių ir įrašų, kurie vakar buvo demaskuoti šioje šalyje“, – socialiniame tinkle „Twitter“ rašė K. Kilicdaroglu.

„Jei norite mūsų draugystės po gegužės 15 dienos, laikykite rankas atokiau nuo Turkijos valstybės. Mes vis dar pasisakome už bendradarbiavimą ir draugystę“, – tęsė jis.

Apklausos rodo, kad sekmadienį vyksiančiuose prezidento rinkimuose pasaulietinės opozicijos lyderis lenkia R. T. Erdoganą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

savanaudžių JANKIŲ era b a i g i a s i, kurie

savanaudžių JANKIŲ era b a i g i a s i, kurie  portretas
organizuoja tik perversmus užimti VALDŽIĄ, juk ir Turkijoje 2016 metais jiems perversmas n e p a v y k o , gerai žinome , kaip s u s i m o v ė BALTARUSIJOJE nuversti LUKOŠENKĄ perversmo būdu - n e p a v y k o.--JANKIAI ! - parodykite nors vieną iš pelenų a t k e l t ą valstybę-- juk tokios valstybės n ė r a , per visą JANKIŲ egzistenciją,nes VAKARŲ savanaudiškos " demokratijos" tikslas yra tik jas a l i n t i.

Patarimas

Patarimas portretas
Durneliai jūs, pirma bent nuvažiuokit į tą Rusiją pasižiūrėt, po to pliurpkit.

O kas kaltina?

O kas kaltina? portretas
JAValkatu Sisisiorasai ir kitos uteles?Erdoganas aiskiai paklause savo tautos-Kur JAVirusai yra atnese klestejima?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių