Quantcast

Kremlius: JAV pareiškimai apie dezinformaciją prieš vakcinas yra absurdiški

Maskva antradienį sakė, jog pareiškimai, kad ji vadovauja dezinformacijos kampanijai prieš JAV gaminamas vakcinas nuo koronaviruso, siekdama propaguoti rusiško preparato „Sputnik V“ vartojimą, „yra absurdiški“.

Komentaras pasirodė kitą dieną po to, kai Vašingtonas paskelbė, jog Rusijos žvalgyba yra susijusi su šioje dezinformacijos kampanijoje dalyvaujančiomis keturiomis interneto platformomis, ir apkaltino Rusiją sukeliant pavojų žmonių gyvybėms.

Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas Dmitrijus Peskovas šiuos įtarimus pavadino „absurdiškais ir nepagrįstais“.

„Rusija niekada nedalyvavo ir neketina dalyvauti tokiose informacijos kampanijose prieš kitas vakcinas“, – žurnalistams sakė D. Peskovas.

Priešingai, Rusija bendradarbiavo su užsienio vakcinų gamintojais „dėl veiksmingesnio produkto“, teigė jis.

„Šiaip ar taip, visuomet būdavome prieš bet kokių klausimų, susijusių su vakcina, politizavimą“, – kalbėjo D. Peskovas.

Jis pridūrė, jog kuomet vakcinos išbandomos ir patvirtinamos, „jų turėtų būti gaminama kuo daugiau, siekiant apsaugoti visą pasaulį nuo koronaviruso ir išgelbėti kuo daugiau gyvybių“.

V. Putinas gyrėsi, kad Rusija sukūrė geriausias pasaulyje vakcinas nuo koronaviruso, ir praėjusią savaitę tvirtino, kad jos yra geresnės už „Pfizer“ ir „AstraZeneca“ vakcinas.

Pasaulinės veiklos centras (Global Engagement Center, GEC) – JAV valstybės departamento padalinys, be kita ko, stebintis užsienio propagandos pastangas – pareiškimą apie Rusijos dezinformaciją paskelbė pirmadienį.

Per minėtas keturias platformas platinama „dezinformacija apie dvi vakcinas, dabar patvirtintas FDA (JAV Maisto ir vaistų administracijos) šioje šalyje“, žurnalistams sakė Valstybės departamento atstovas Nedas Price'as (Nedas Praisas).

„Labai aišku, kad Rusija imasi savo senų triukų ir tai darydama potencialiai sukelia pavojų žmonėms, skleisdama dezinformaciją apie vakcinas, kurios, kaip žinome, kiekvieną dieną gelbsti gyvybes“, – pridūrė N. Price'as.

JAV žvalgyba jau seniai įtaria Rusiją dezinformacijos kampanijomis sveikatos apsaugos srityje, įskaitant praeito amžiaus 9-ame dešimtmetyje paskleistą mitą, kad JAV mokslininkai sukūrė žmogaus imunodeficito virusą (ŽIV), sukeliantį AIDS.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pil.

Pil. portretas
Neteko skaityti, kad kur būtų buve parašyta, jog Rusija buvo rašiusi, jog vakcinos yra kažkokios šalies negros.Ji tik rašė kad jie sukūrė vakciną " Sputnik" kuri 95% efektyvi.Baikite provokuoti Rusiją .Aš už teisybę ir už gražų elgesį su kitais ,kitom šalims.

taip

taip portretas
rusu farmacija ir medicina buvo ir yra aukstumoje nes ja valdo ne korporacijos o kapitalizmas uzima maza dali oligarhines mazumas ir tos pacios negali isbujoti kaip vakaru demonai?;;;
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių