Quantcast

Kremlius apie Kaliningrado tranzitą: ruošiamės blogiausiam

Rusija, pasak Kremliaus, dėl ES sankcijų taikymo tranzitu į Kaliningradą gabenamoms prekėms ruošiasi „blogiausiam“.

Įvairiais kanalais vyksta pokalbiai, kad būtų išspręsta prekių tranzito per Lietuvą į Rusijos teritoriją problema, ketvirtadienį sakė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas, kurį cituoja agentūra „Interfax“. „Žinoma, kad mes tikimės geriausio, tačiau ruošiamės blogiausiam“, – pridūrė jis.

Sausumos keliu į Rusijos Kaliningrado eksklavą gabenamos prekės turi įveikti ES teritoriją. Lietuva nebepraleidžia sankcionuojamų prekių. Tačiau kitos prekės, taip pat keleiviai, gali ir toliau kirsti šalį.

Tikimės geriausio, tačiau ruošiamės blogiausiam.

Rusija sako, kad kyla pavojus ES šalių apsupto regiono aprūpinimui. Rusijos Federacijos Tarybos pirmininkė Valentina Matvijenko apkaltino Lietuvą „beprotybe“. Jei nebus rastas problemos sprendimas, Rusijos atsakas, anot jos, bus griežtas. V. Matvijenko apskritai kritikavo Vakarų sankcijas Rusijai dėl invazijos į Ukrainą kaip neteisėtas.

„Tačiau sankcijų įvedimas tranzitui iš vienos Rusijos dalies į kitą Rusijos dalį – tai visiška beprotybė, kuri tarptautiniuose santykiuose neleistina“, – kalbėjo ji. Lietuva ir ES esą įspėtos. V. Matvijenko nepasakė, kokių atsakomųjų priemonių nori imtis Rusija, jei tranzitas nebus atkurtas.


Šiame straipsnyje: KremliusKaliningradastranzitaskaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių