Quantcast

Kremlius apgailestauja, kad ES lyderiai atmetė idėją susitikti su V. Putinu

Kremlius penktadienį pareiškė apgailestaujantis dėl Europos Sąjungos lyderių sprendimo atmesti Vokietijos ir Prancūzijos pasiūlymą atnaujinti viršūnių susitikimus su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu, bet pridūrė, kad ir toliau yra suinteresuotas dialogu su Briuseliu.

„Deja, šiandien gauname informaciją, kad vakar per [ES] viršūnių susitikimą... visa virtinė valstybių pasisakė prieš šį dialogą. Žinome, kad pirmiausia kalbama apie vadinamąsias naujaeuropietes – Pabaltijo šalis, Lenkiją. Dėl to apgailestaujame“, – žurnalistams sakė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas.

„Bendrai prezidentas Putinas buvo ir tebėra suinteresuotas darbinių Maskvos ir Briuselio santykių mezgimu. Konceptuali prezidento Putino pozicija, kad mes pasirengę... [šioje srityje] eiti tiek, kiek pasirengę mūsų pašnekovai, žinoma, išlieka aktuali“, – sakė D. Peskovas.

Pasak jo, Europos šalių, nepritariančių dialogui ir priimančių pas save NATO ir JAV ginkluotąsias pajėgas, pozicija „nelogiška ir pražūtinga“, nes „susidaro uždaras ratas: šios šalys, viena vertus, kalba apie saugumą, o kita vertus, dislokuoja pas save užsienio ginkluotąsias pajėgas, eidamos į didesnį pavojų, ir dar atsisako dialogo“.

Paklaustas, kas kelia pavojų šioms valstybėms dėl to, kad jose dislokuojamos užsienio pajėgos, D. Peskovas atsakė: „Tai juk ne mes trečiosiose šalyse dislokuojame ginkluotąsias pajėgas... Užsienio ginkluotosios pajėgos dislokuojamos prie pat mūsų sienų, verčiant mus imtis apsigynimo priemonių. Juk ne mes atskrendame į kitus žemynus, o iš kitų žemynų atskrenda prie mūsų sienų.“

Jis pridūrė, kad tai „ne stiprina saugumą žemyne, o... didina įtampą“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ane?

ane? portretas
Keista , kad kremlius dar "apgailestauja", - greičiau kremliuje lengviau atsiduso, kad jokio susitikimo neplanuojama, apie ką kalbėti su vasalais, nesavarankiškomis valstybėmis kurios negali atsakyti už savo žodžius, o tribūnoje tik su žemėmis maišys Rusiją?

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
su juo išvis nieks neturi susitikti , rementis tuo kad tai yra žudikas ir vagis kaip ir lukašenka , ne tik kitų šalių žmonių bet ir pačios rusijos žmonių .
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių