Quantcast

„Kremliaus virėjas“ J. Prigožinas apskundė teismui ES sankcijas

Su Kremliumi siejamas verslininkas Jevgenijus Prigožinas kreipėsi į Europos Sąjungos teismą, prašydamas pašalinti jo vardą iš Bendrijos sankcijų sąrašo, antradienį pranešė jo bendrovė.

Spalį Europos Sąjunga paskelbė baudžiamųjų priemonių J. Prigožinui, pravardžiuojamam „Putino virėju“, nes jo įmonė „Concord“ tiekia maistą Kremliui. Jis kaltinamas remiant privačią samdinių armiją „Wagner“ ir tokiu būdu pakertant taiką karo draskomoje Libijoje.

„Ieškovas neturi informacijos apie organizacijos pavadinimu „Wagner Group“ egzistavimą, neturėjo ir neturi su ja jokių ryšių ar santykių, įskaitant finansinius“, – rašoma socialiniame tinkle „VKontakte“ paskelbtame „Concord“ pareiškime.

Ten pat nurodoma, kad ieškinys praėjusią savaitę buvo pateiktas ES Bendrajam teismui, teigiant, kad bloko sankcijos „įvestos neteisėtai ir nepagrįstai“.

59 metų J. Prigožinui JAV taip pat paskelbė sankcijų už kišimąsi į jų 2016 metų prezidento rinkimus ir už ryšius su „Wagner“, kaltinama samdinių siuntimu į konfliktų zonas Artimuosiuose Rytuose ir Afrikoje.

Pirmadienį „Concord“ pranešė, kad J. Prigožinas išleido beveik 500 tūkst. JAV dolerių (411 tūkst. eurų) paramai dviem neseniai Libijos paleistiems rusų politiniams veikėjams, kurie pernai buvo sulaikyti toje šalyje ir apkaltinti kišimuisi į rinkimus Kremliaus nurodymu.

Tie du asmenys dirbo Nacionalinių vertybių gynimo fondui – Maskvoje įsikūrusiai organizacijai, priklausančiai žiniasklaidos grupei, kurią JAV sieja su J. Prigožinu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Faktas

Faktas portretas
De..las tas skaitytojai, akivaizdu kad makaulę spaudžia asilo ausys.

Skaitytojas

Skaitytojas portretas
Maskvai reikia su Tomahaukais vožtelt ir taip, kad per mažai nepasirodytų!!!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių