Quantcast

Koronavirusas padėjo pasiekti naują aviacijos rekordą

Tai tikriausiai visiškai menka paguoda koronaviruso pandemijos paveiktam aviacijos sektoriui, tačiau visgi: koronavirusas savaitgalį padėjo pasiekti naują aviacijos rekordą. Iš Taičio Prancūzijos Polinezijoje pakilęs orlaivis be sustojimo įveikė 9 765 mylias ir nutūpė Paryžiuje. Tai buvo ilgiausias maršrutinio lėktuvo skrydis istorijoje. Paprastai šis reisas vykdomas su tarpiniu nusileidimu Los Andžele, tačiau šį kartą dėl JAV paskelbto kelionių draudimo orlaivis atstumą įveikė be pertraukos, skelbia CNN.

Prancūzijos užjūrio teritorijai taikomas nuo penktadienio galiojantis Jungtinių Valstijų Europos Sąjungai  paskelbtas skrydžių draudimas.

„Air Tahiti Nui“ bedrovės orlaivis „Boeing 787-9“ po beveik 16 valandų skrydžio Prancūzijos sostinėje nusileido sekmadienio rytą. Vis dėlto kompanija pareiškė, kad skrydis be sustojimo netaps įprastu. Galiausiai jis buvo įmanomas ir todėl, kad lėktuvas buvo gana tuščias ir galėjo būti visiškai pripildytas degalų.

Ligšiolinis rekordas priklausė Singapūro avialinijoms „Singapore Airlines“. Jos orlaivis be sustojimo įveikė 9 534 mylių atstumą tarp Singapūro ir Niuarko oro uosto Niujorke.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių