Quantcast

Kopenhaga: Danija palaikys ES sankcijas Rusijai dėl A. Navalno apnuodijimo

Danija prisijungs prie ES sankcijų Rusijai, jeigu jos bus įvestos dėl šios šalies opozicionieriaus Aleksejaus Navalno apnuodijimo, pareiškė danų užsienio reikalų ministras Jeppe Kofodas (Jepė Kofodas).

„Žinoma, prisijungsime prie sankcijų“, – sakė J. Kofodas per bendrą spaudos konferenciją su savo kolega rusu Sergejumi Lavrovu.

Pasak Danijos diplomatijos vadovo, Kopenhaga „griežtai smerkia Rusijoje įvykdytą pasikėsinimą nužudyti Aleksejų Navalną, panaudojant kovines nervus paralyžiuojančias medžiagas“.

Ministras atkreipė dėmesį, kad apnuodijimo faktą patvirtino Vokietijos, Švedijos ir Prancūzijos laboratorijos, taip pat Cheminio ginklo uždraudimo organizacija (OPCW).

„Reikalaujame atlikti skaidrų, nuodugnų ir išsamų tyrimą, kad būtų nustatyta, kas mėgino nužudyti Aleksejų Navalną, ir kad niekas neliktų nenubaustas“, – pridūrė J. Kofodas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jooo

jooo portretas
pagal lietuviskus istatymus tiek kartu teistas pilietis butu recidivistas, o dabar aurosajuze pagarboj...

taip

taip portretas
tai europrovokatorius kuri ko gero kaip ir visus politpajacus remia u spec t tai yra ko gero kaip ir ukrainos bei baltarusiu palaikomi kriminalelementai kurie nieko nepraranda belodami ir tai/p sukuriamos prielaidos visokiom sankcijom iki kariniu veiksmu kurie jau vyksta turku teroristu ir dar nato nera zodziu?...

tulpes@lrpk.lt

tulpes@lrpk.lt portretas
Tikrai, kas cia toks per Rusijos spec tarnybu susiktas nuodas, kad net kazkokio locho negalejo nunuodydi. Manau, kad Rusija privalo labai susirupinti ir keisti Novicioko recepta
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių