Quantcast

Kolumbija: po perspėjimo apie kinų šnipinėjimo balioną danguje pastebėtas „objektas“

Vašingtonui perspėjus, kad virš Lotynų Amerikos pastebėtas, kaip įtariama, Kinijos šnipinėjimo balionas, panašus į tą, kuris buvo numuštas prie JAV krantų, Kolumbija pranešė, kad virš jos teritorijos praskrido „objektas“.

Kolumbijos karinės oro pajėgos nurodė, kad objektas, kurio „charakteristikos panašios į oro baliono“, buvo aptiktas penktadienį ir „stebimas tol, kol paliko šalies oro erdvę“.

Objektas skrido 17 tūkst. metrų aukštyje, jo vidutinis greitis buvo 25 mazgai (46 kilometrai per valandą), sakoma šeštadienį paskelbtame oro pajėgų pareiškime, kuriame priduriama, kad jis „nekėlė grėsmės nacionaliniam saugumui ir gynybai ar aviacijos saugumui“.

Karinės oro pajėgos pareiškė, kad, koordinuodamos veiksmus su kitomis šalimis ir institucijomis, atlieka tyrimą „siekdamos nustatyti objekto kilmę“.

Šeštadienį JAV naikintuvas prie Pietų Karolinos krantų numušė, anot jo, kinų šnipinėjimo balioną, kuris kelias dienas skraidė virš Šiaurės Amerikos, ir pasmerkė „nepriimtiną pažeidimą“.

Visa tai padidino įtampą tarp Vašingtono ir Pekino, teigusio, kad tai buvo nuo kurso nukrypęs oro balionas.

Pentagonas penktadienį pranešė, kad dar vienas įtariamas Kinijos šnipinėjimo balionas buvo pastebėtas virš Lotynų Amerikos, tačiau nepateikė išsamesnės informacijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

-->> Tam ">> NUOMONĖ"

-->> Tam ">> NUOMONĖ" portretas
ko taip jautriai sureagavai, VATYNKA- atpažinai save ir užgavo jautrias VATINES ambicijas ???? :D:D:D:D

>>>kaZapine nuomone-

>>>kaZapine nuomone- portretas
eik nx ..

Nuomonė

Nuomonė portretas
Greičiausiai kinai leidžia meteorologinius zondus atmosferos parametrams tirti. Ne vieną dešimtmetį taip daro daugelis šalių. Kariniams reikalams patogiau naudoti palydovus. Bet jankiai tokie bailūs , kad pradėjo juos numušinėti. Išsigando matyt "šliaužiančios okupacijos" , kaip kadaise mūsų liandzbirgis. Po Afganistano gėdos nenuostabu. Pasirodo, jiems net talibai gali išspardyti subinę, ką jau čia kalbėt apie kinus ar rusus.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių