Quantcast

Koją susilaužęs JAV diplomatijos vadovas J. Kerry vartoja tik paracetamolį

  • Teksto dydis:

JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry (Džonas Keris) vartoja tik „Tylenol“ – skausmą ir karščiavimą malšinantį paracetamolio preparatą – gydydamasi dėl kojos lūžio po to, kai pargriuvo važinėdamasis dviračiu Prancūzijos Alpėse, sakoma sekmadienį paskelbtame jo interviu.

J.Kerry, kuris toliau aktyviai dalyvauja derybose dėl Irano branduolinės programos, vykusias pastaruosius pusantrų metų, sakė dienraščiui „The Boston Globe“, kad anksčiau gydytojo jam išrašyti vaistai, pasižymintys narkotiniu poveikiu, keldavo nepageidaujamų padarinių.

„Dabar vartoju tik „Tylenol“, – diplomatijos vadovas šeštadienį sakė laikraščiui. – Po to, kai dvi ar tris dienas vartojau (anksčiau išrašytus vaistus), pasakiau: „Reikia atsisakyti šito šlamšto.“

71 metų diplomatas penktadienį buvo išrašytas iš ligoninės. Jis susilaužė dešinįjį šlaunikaulį gegužės 31 dieną, kai pargriuvo važinėdamasis dviračiu Prancūzijos Alpėse.

J.Kerry tąsyk buvo išvykęs su darbiniu vizitu į Ženevą, kur susitiko su Irano užsienio reikalų ministru Mohammadu Javadu Zarifu (Mohamadu Džavadu Zarifu) aptarti Teherano branduolinės programos klausimų.

J.Kerry sakė „The Boston Globe“, kad neišlaikė pusiausvyros dėl netoliese dideliu greičiu važiavusio motociklo.

„Važiavau savo keliu maždaug dviejų mylių (3 km) per valandą greičiu ... Staiga nei iš šio, nei iš to pasipainiojo bordiūras, kai buvau sutelkęs dėmesį į motociklą, – pasakojo jis. – Tada dviratis tiesiog sustingo vietoje.“

Parskridus į Bostoną, kur jį operavo chirurgas, anksčiau pakeitęs abu J.Kerry klubo sąnarius, jo palatoje buvo įvestos apsaugotos telefono linijos, kad jis galėtų tęsti darbą, valstybės sekretorius sakė laikraščiui.

Balandį Iranas ir penkios nuolatinės Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos narės bei Vokietija susitarė Šveicarijos mieste Lozanoje dėl sutarties, turinčios užbaigti dešimtmetį tvyrančią priešpriešą dėl Irano branduolinės programos, politinio pagrindo. Ta sutartis turi būti baigta derinti iki birželio 30 dienos.

„Ar galime pasiekti susitarimą? – Žinoma, – sakė J.Kerry. – Ar jis gali žlugti? – Taip.“

Kalbėdamasi su „The Boston Globe“, Amerikos diplomatijos vadovas sakė niekada neteigęs, kad tą procesą vertina optimistiškai.

„Visuomet sakydavau, kad turiu vilties. Aš turiu vilties“, – pabrėžė jis.

Jis taip pat sakė nekantraujantis vėl sėsti ant dviračio, bet žadėjo nuo šiol elgtis kitaip.

„Žiūrėsiu ne į motociklą, o į tai, kas dedasi priešais mane“, – pareiškė valstybės sekretorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

lina

lina portretas
tai cia dar nieko nuo temp vaistas bet mano pazystami juokesi kaip nepamenu tik kurioj saly nuo bet kokios ligos buvo gydomi angliuku(turbut zinot ta vaista):)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių