Quantcast

Klimato aktyvistai oranžiniais dažais nupurškė Londono pastatus

Londono policija pirmadienį areštavo šešis asmenis po to, kai aplinkosaugos aktyvistai per Helovino protestą oranžiniais dažais apipurškė keturis žymius pastatus Jungtinės Karalystės sostinėje.

Keturi žmonės buvo sulaikyti po to, kai dažais buvo apipurkšta Vidaus reikalų ministerija, vidaus žvalgybos agentūros MI5 būstinė ir Ruperto Murdocho (Ruperto Merdoko) JAV žiniasklaidos konglomerato „News Corp“ patronuojamosios įmonės pastatas, pranešė miesto policija.

Dar du asmenis po panašaus protesto, surengto prie Anglijos banko patalpų sostinės finansiniame rajone, suėmė Londono Sičio policijos pareigūnai.

Grupės „Just Stop Oil“ nariai, norintys, kad būtų nutrauktos naujos naftos ir dujų paieškos Šiaurės jūroje, pareiškė esantys atsakingi už šiuos veiksmus ir paskelbė atitinkamą vaizdo įrašą savo „Twitter“ paskyroje.

Aktyvistai teigė, kad pasirinkti pastatai „simbolizuoja pamatus, kurie remia ir palaiko iškastinio kuro ekonomikos galią – vyriausybę, saugumą, finansus ir žiniasklaidą“.

Protesto taikiniu tapusi įmonė „News Corp UK & Ireland Limited“ priklauso „News Corp“, leidžiančiai tokius laikraščius kaip „The Times“, „The Sunday Times“ ir „The Sun“.

Liepą į jos būstinę Londone, kitapus dangoraižio „The Shard“, nusitaikė protestuotojai iš aplinkosaugos aktyvistų grupės „Extinction Rebellion“.

„Just Stop Oil“ pastarąjį mėnesį beveik kasdien rengia protestus, prieštaraudama vyriausybės planams iki 2025 metų licencijuoti daugiau nei 100 naujų naftos ir dujų projektų.

Anksčiau šį mėnesį aplinkosaugos aktyvistai Londono „Madame Tussauds“ (Madam Tiuso) muziejuje šokoladiniu pyragu ištepė JK karaliaus Charleso III (Karolio III) vaškinį modelį bei pomidorų sriuba apipylė olandų dailininko Vincento van Gogho (Vinsento van Gogo) šedevrą „Saulėgrąžos“ (Sunflowers) Londono nacionalinėje galerijoje.

Grupė pranešė, kad per pastarąsias keturias savaites buvo suimti 637 protestuotojai, o nuo balandžio – daugiau nei 1 900.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Protingoji ES

Protingoji ES portretas
Protingoji ES leidžia plisti vandališkiems nusikaltimams - grafičiai jau suniokojo žymią dalį Europos pastatų. Tai vis dar išliko ir Anglijoje, bet jie, manau, laiku atsiskyrė nuo sąjungos ir reikalai ims sparčiai gerėti. Klimato aktyvistai yra ne kas kita kaip "išmintingosios" Gretos pasekėjai. Tokius būtina skubiai gydyti.

R

R portretas
Ši grupelė klimato aktyvistų yra tiesiog ypatingai pavojingi chuliganai, kurie nepagalvojo, kad pastatams nuplauti reikalingos tam tikros cheminės medžiagos. Tokiu būdu jie padidina nutekamojo vandens taršą. Va tau boba ir dėvintines!. Vietoj to, kad kultūringai mitingą būtų surengę.

Nuomonė

Nuomonė portretas
Eilinis vandalizmas.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių