Quantcast

Klausimas apie dokumentų klastojimą sukėlė diskusiją: pandeminiais laikais galima nusipirkti viską?

  • Teksto dydis:

Internete, vienoje iš Jungtinės Karalystės lietuvių bendruomenės paskyrų, atsirado įrašas: „Gal kas skiepais užsiimate? O gal turite kontaktų?“ Tiesa, toks klausimas sulaukė ne tik kritikos, bet ir pritarimo. Pasak internautų, šiais, pandeminiais laikais, už pinigus galima nusipirkti viską.

„Kaip vertinate tokius klausimus Jungtinės Karalystės lietuvių bendruomenėje? Ačiū pilietiškam skaitytojui už pasidalijimą. Gali būti, kad šis žmogus bus išvadintas skundiku ar žiurke, tačiau nuo tokių epitetų jis blogesnis nebus – apie vertybių reviziją turėtų pagalvoti tie, kurie nusikalstamą elgesį pateisina. Šis klausimas paviešintas spalio 26 dieną apie pietus vienoje Londono lietuvius vienijančioje grupėje. Tiems, kurie bando prisidengti privatumu, primename – nusikalstama veika netampa teisėta, jeigu ji daroma už uždarų durų ar uždaroje grupėje. Iš neteisės teisė negimsta“, – rašoma socialiniame tinkle.

Feisbuko puslapio „Anglija.today“ nuotr.

Anglija.today primena, kad dokumento klastojimas, įgijimas ar naudojimas Jungtinėje Karalystėje yra laikomas baudžiamuoju nusikaltimu, už kurį galima patekti į kalėjimą. „Jeigu kas nors to nežinojo, tai primename, kad nežinojimas nuo atsakomybės neapsaugo“, – teigiama įraše.

Po įrašu netrukus pasipylė komentarų lavina. Internautai dalijosi mintimis apie tai, kaip vertina tokius klausimus Jungtinės Karalystės lietuvių bendruomenėje.

Jeigu kas nors to nežinojo, tai primename, kad nežinojimas nuo atsakomybės neapsaugo.

„Visur gi pinigai. Už juos viskas. Tokiu metu. Tai normalus klausimas“, – nuomone dalijosi Vaidas.

„Labai teigiamai vertinu... Aš tik už, jei tik tokia galimybė yra, tai tik pirmyn. Pusė lietuvių taip pasidarė tiek Lietuvoje, tiek Jungtinėje Karalystėje“, – tikino Asta.

„Kas čia blogai, žmogus ieško, kur pasiskiepyti“, – rašė internautas Mindaugas.

„Ne tik tokius viešinti reikia, bet ir informuoti pareigūnus“, – situaciją komentavo kitas internautas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Girdėjau tokias kalbas.

Girdėjau tokias kalbas. portretas
Klaipėdoje šneka vakcinavimo centruose 200 eurų ir gausi skiepus ir pasą.

Anonimas

Anonimas portretas
O kada kitaip buvo? Jei ištisos valstybės seimą kartu su vyriausybę ir prezidentu išėjo nupirkti.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių