Quantcast

Kinų užsienio reikalų ministras: Honkongas visuomet liks Kinijos dalimi

Honkongas bus Kinijos dalimi „nepriklausomai nuo to, kas įvyks“ per vietos valdžios rinkimus, savaitgalį surengtus šioje pusiau autonominėje teritorijoje, pirmadienį pareiškė kinų užsienio reikalų ministras Wang Yi (Vang I).

Sekmadienio rinkimų rezultatai nusiuntė Kinijos remiamai vyriausybei aiškią žinutę apie visuomenės paramą jau kelis mėnesius teritorijoje vykstančių protestų judėjimo reikalavimams.

Balsai tebeskaičiuojami, tačiau tarpiniai rezultatai rodo, kad prie balsadėžių atėjo rekordinis skaičius rinkėjų, o daugumą paprastai isteblišmento dominuojamose 18 rajonų tarybose turėtų surinkti daugiau demokratinių laisvių reikalaujantys kandidatai.

„Tai dar negalutiniai rezultatai. Palaukime galutinių rezultatų, gerai? Bet aišku, kad nepriklausomai nuo to, kas įvyks, Honkongas yra Kinijos dalis ir specialusis administracinis Kinijos regionas“, – pareiškė Japonijoje viešintis Kinijos užsienio reikalų ministras po susitikimo su japonų ministru pirmininku Shinzo Abe (Šindzu Abe).

„Nepavyks joks bandymas sujaukti Honkongą ar net pakenkti jo klestėjimui ir stabilumui“, – pridūrė Wang Yi.

Honkonge jau keli mėnesiai vyksta prodemokratiniai protestai, kuriuos išprovokavo susirūpinimas, kad Pekinas atima iš šio finansinio centro ypatingas jo teises, kokių nėra žemyninėje dalyje.


Šiame straipsnyje: Wang YiKinijaHonkongas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių