Quantcast

Kinų ekspertas perspėja apie galimą antrąją koronaviruso bangą

  • Teksto dydis:

Kinijoje dėl gyventojų imuniteto stokos potencialiai gali kilti antroji koronaviruso banga, perspėjo vyriausybės aukšto rango patarėjas medicinos klausimais.

Po kelis mėnesius trukusio karantino ir judėjimo apribojimų Kinijai iš esmės pavyko suvaldyti virusą. Tačiau nerimas dėl antrosios bangos kilo po to, kai šiaurės rytų provincijoje ir centriniame Uhano mieste buvo vėl užfiksuota atvejų grupių.

„Dauguma ... kinų dėl imuniteto stokos šiuo metu vis dar yra imlūs COVID-19 infekcijai, – televizijai CNN sakė Kinijos vyriausybės „veidu“ kovoje su pandemija tapęs Zhongas Nanshanas (Dzongas Nanšanas). – Susiduriame su dideliu iššūkiu. Manau, jog padėtis šiuo metu nėra ką geresnė nei užsienio šalyse.“

2003 metais kilusio SARS protrūkio mastą atskleisti padėjęs ekspertas taip pat pranešė, jog Uhane, kuris tapo pirminiu koronaviruso protrūkio epicentru, pirmosiomis pandemijos dienomis buvo pranešta ne apie visus atvejus.

„Vietos valdžios institucijoms tuo metu nepatiko sakyti tiesą, – sakė Zhongas Nanshanas, kuris kartu su kitų ekspertų komanda buvo pasiųstas į Uhaną tirti protrūkio. – Aš netikėjau tuo rezultatu (nurodytu atvejų skaičiumi), todėl ir toliau klausinėjau, sakiau, jog privalote man pasakyti tikrąjį skaičių.“

Tačiau jis sako tikėjęs, jog duomenys, skelbiami po to, kai Uhanas sausio pabaigoje buvo uždarytas karantinui ir kai centrinė valdžia perėmė atsako kontrolę, „bus teisingi“.

Naujasis koronavirusas visame pasaulyje jau pražudė mažiausiai 309 296 žmones, rodo AFP skaičiavimai, kurie buvo atlikti remiantis duomenimis iš oficialių šaltinių.

Šiuo metu mokslininkai visame pasaulyje skuba sukurti vakciną nuo šio viruso.

Tačiau Zhongas Nanshanas perspėjo, jog sukurti „tobulą“ vakciną nuo šio viruso, kuris, kaip anksčiau perspėjo Pasaulio sveikatos organizacija, gali niekada neišnykti, gali prireikti „ne vienerių metų“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių