Quantcast

Kinija svarsto maišyti vakcinas, kad būtų padidintas jų efektyvumas

  • Teksto dydis:

Kinijoje svarstoma maišyti skirtingas vakcinas nuo koronaviruso, kad būtų pagerintas santykinai mažas dabartinių vakcinų efektyvumas, per vieną konferenciją pareiškė šalies aukšto rango sveikatos sistemos pareigūnas.

Kinų valdžia turi „apsvarstyti būdus, kaip išspręsti problemą, jog dabartinių vakcinų efektyvumo rodikliai nėra tokie aukšti“, pranešė Kinijos skaitmeninis laikraštis „The Paper“, cituojantis Kinijos ligų kontrolės ir prevencijos centro vadovą Gao Fu.

Jo pareiškimas yra pirmas kartas, kai Kinijos aukšto rango ekspertas viešai prakalbo apie santykinai mažą šalyje sukurtų vakcinų efektyvumą, Kinijai išsiveržus į priekį su savo masinio skiepijimo programa bei eksportuojant vakcinas į kitas pasaulio šalis.

Nuo skiepijimo pradžios pernai Kinijoje jau suleista apie 161 mln. vakcinos dozių (daugumai žmonių reikia dviejų dozių) ir planuoja iki birželio abiem dozėmis paskiepyti 40 proc. savo 1,4 mlrd. gyventojų.

Tačiau, gyvenimui Kinijoje iš esmės grįžus į normalias vėžes bei šaliai griežtai kontroliuojant pasitaikančius vietinius protrūkius, nemažai žmonių neskuba skiepytis.

Gao Fu anksčiau pabrėžė, jog geriausias būdas užkirsti kelią koronaviruso plitimui yra skiepai. Valstybinei žiniasklaidai neseniai duotame interviu jis sakė, kad siekiama per laikotarpį nuo šių metų pabaigos iki ateinančių metų vidurio paskiepyti 70-80 proc. šalies gyventojų.

O šeštadienį per konferenciją Čengdu mieste Gao Fu pažymėjo, kad viena galimybė išspręsti efektyvumo problemą yra kaitalioti vakcinas, kurios yra sukurtos naudojant skirtingas technologijas.

Beje, tokį variantą sveikatos ekspertai svarsto ir už Kinijos ribų.

Gao Fu pareiškė, kad ekspertai neturėtų ignoruoti pagal mRNA technologiją sukurtų vakcinų tik todėl, kad šiuo metu šalyje jau yra sukurtos kelios vakcinos, ir paragino toliau jas kurti, skelbia „The Paper“.

Nė viena iš Kinijoje šiuo metu naudojamų ir sąlyginai aprobuotų vakcinų nėra sukurta pagal mRNA technologiją. Pagal šią technologiją yra sukurtos „Pfizer“ ir „BioNTech“ bei „Moderna“ vakcinos.

Šiuo metu Kinijoje yra su tam tikromis sąlygomis aprobuotos keturios vakcinos, kurių paskelbti efektyvumo rodikliai atsilieka nuo „Pfizer“ ir „BioNTech“ bei „Moderna“ vakcinų", kurių efektyvumas siekia atitinkamai 95 ir 94 procentus.

Kinų bendrovė „Sinovac“ anksčiau skelbė, kad jos bandymai Brazilijoje parodė, kad vakcinos efektyvumas užkardant infekciją yra apie 50 proc., o taip pat ji 80 proc. apsaugo nuo atvejų, kai prireikia medikų intervencijos.

„Sinopharm“ vakcinos efektyvumas siekia atitinkamai 79,34 ir 72,51 proc., o bendras „CanSino“ vakcinos efektyvumas po 28 dienų siekia 65,28 procento.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
bus garantuotas AA?....

Siauraakis

Siauraakis portretas
Mes ateinam ateinam.....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių