Quantcast

Kinija: jei padėtis Honkonge taps nekontroliuojama, tikrai nesėdėsime sudėję rankas

Kinija neketina paprasčiausiai sėdėti sudėjusi rankas ir žiūrėti, jei mėnesius nerimstantys protestai Honkonge išsirutulios į „nekontroliuojamą“ padėtį, sakė Kinijos ambasadorius Didžiojoje Britanijoje Liu Xiaomingas.

„Manau, kad Honkongo vyriausybė labai stengiasi sukontroliuoti padėtį. Tačiau jei padėtis taps nekontroliuojama, centrinė vyriausybė tikrai nesėdės sudėjusi rankas ir nežiūrės. Turime pakankamai ryžto ir užtektinai galios, kad nutrauktume neramumus“, – per spaudos konferenciją Londone sakė L. Xiaomingas.

L. Xiaomingas taip pat įspėjo dėl „išorinio kišimosi“ į Kinijos vidaus reikalus, išskirdamas Didžiąją Britaniją ir JAV, ir apkaltindamas jas toleruojant protestuotojų smurtą.

Buvusi Honkongo valdytoja Didžioji Britanija pirmadienį sakė esanti „rimtai susirūpinusi“ dėl naujausio smurto protrūkio Honkonge.

Didžioji Britanija 1997 metais grąžino Honkongą Kinijai, kuri sutiko valdyti Honkongą pagal „viena šalis, dvi sistemos“ susitarimą ir pasižadėjo, kad Honkonge mažiausiai 50 metų bus išsaugotos pagrindinės teisės.

Vis dėlto demokratijos siekiantys Honkongo protestuotojai kaltina Pekiną laužant šiuos pažadus ir griežtinant pusiau autonominės teritorijos kontrolę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Laikas įvesti kinų armiją ir sutvarkyti tuos triukšmaujančius piemenis. Sindziango dykumoje atsiras pakankamai vietos ir šitų perauklėjimo stovykloms .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių