Quantcast

Kinija apkaltino JAV melavus ataskaitoje apie koronaviruso kilmę

Kinija sukritikavo JAV slaptųjų tarnybų ataskaitą apie koronavirusą, kurioje teigiama, kad „tikėtina“, jog užkratas kilo iš laboratorijos Kinijoje.

Penktadienį paskelbtas dokumentas yra „politiniais tikslais parengta melaginga ataskaita“, sakoma pranešime, kurį sekmadienį paskelbė Užsienio reikalų ministerija Pekine.

Jame taip pat kalbama apie „šmeižikišką išpuolį“ prieš Kiniją. „Nepateikdamos įrodymų, Jungtinės Valstijos išgalvojo istoriją po istorijos, kad apšmeižtų ir apkaltintų Kiniją“, – pranešime cituojamas Kinijos užsienio reikalų viceministras Ma Zhaoxu.

JAV slaptųjų tarnybų ataskaitoje nepateikiama vienareikšmiškos išvados apie viruso kilmę.

Joje, be kita ko, pateikiamas kelių agentūrų „žemo patikimumo lygio“ vertinimas, kad virusą žmonėms veikiausiai perdavė gyvūnai. Tuo metu viena agentūra pateikė „vidutinio patikimumo lygio“ išvadą, kad užkratas išplito dėl incidento laboratorijoje.

„Visos agentūros nurodo, kad tikėtinos dvi hipotezės: kontaktas su infekuotu gyvūnu ir incidentas laboratorijoje“, – sakoma ataskaitos išvadose.

Tačiau galutinei versijai patvirtinti reikalinga Kinijos parama. „Nepaisant to, Pekinas toliau trukdo pasauliniam tyrimui, atsisako dalintis informacija ir kaltina kitas šalis, įskaitant Jungtines Valstijas“, – sakoma ataskaitoje.

JAV prezidentas Joe Bidenas gegužę pavedė šalies slaptosioms tarnyboms nustatyti koronaviruso kilmę. Jis nurodė tarnyboms per 90 dienų parengti ataskaitą.

Prieš tai ilgą laiką sklandė spėlionės, kad koronavirusas galimai kilo iš Kinijos Uhano mieste esančios laboratorijos ir netyčia pateko į visuomenę.

Kinija tai kategoriškai neigia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kinija

 Kinija  portretas
Senai žverelius žudo savo kuryba kuri yra : pauksciu gripas,šernu maras,kempinlinge ir kitos sukurtos kinijoje,pabande ant žvereliu ,pauksciu pasaulis tyli,tad ko nepabandyt kinijai su Žmonemis,kai niekas i tai nereguoja .

Idomiau :

Idomiau : portretas
Kinija zino puikiai ,kas jos lauktu jeigu pasaulio salys pareikalautu Kinijos kompensacijos uz virusukio paleidima ir jo sukurima!!! Tad kinija visais budais neigs jo kuryba uhanio labaratorijoje,jau PSO kinijos papirkta yra ir seka kinu sukurta pasaka apie virusiuko kilme is siksnosparniuko. Tik kuri Šalis pirma isdrys apkaltinti kinija uz žmoniu žudymus ju sukurtu covid -19 (20 -21-22-23-24- .......... ) ?????

ALGIS

ALGIS portretas
Mano nuomone , tai specialus bandymas patikrinti kaip pasklis ir kaip paveiks žmoniją , o kinams vietos tai trūksta .
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių