Quantcast

Kim Jong-unas „ypač džiaugiasi“ D. Trumpo laišku

Šiaurės Korėjos vadovas Kim Jong-unas pareiškė, kad „labai džiaugiasi“ JAV prezidento Donaldo Trumpo asmeniniu laišku, gautu prieš planuojamą antrąjį jųdviejų susitikimą, ketvirtadienį skelbė Šiaurės Korėjos valstybinė žiniasklaida.

Oficiali Šiaurės Korėjos naujienų agentūra KCNA taip pat paskelbė plačiai besišypsančio Kim Jong-uno, laikančio D. Trumpo laišką, nuotrauką.

Kaip pranešama, Kim Jon-unas taip pat nurodė pradėti pasiruošimą antrajam susitikimui.

Kim Jong-unui JAV prezidento laišką perdavė Šiaurės Korėjos pasiuntinys, kuris praėjusią savaitę susitiko su D. Trumpu Baltuosiuose rūmuose. Vizito metu jis taip pat perdavė JAV prezidentui adresuotą Kim Jong-uno laišką.

D. Trumpo susitikimas su dešiniąja Kim Jon-uno ranka laikomu Kim Yong Cholu įvyko, kai Vašingtono ir Pchenjano derybos dėl Šiaurės Korėjos branduolinio arsenalo yra patekusios į aklavietę.

Po susitikimo su Kim Yong Cholu D. Trumpas paskelbė, kad antrasis jo susitikimas su Šiaurės Korėjos vadovu greičiausiai įvyks vasario pabaigoje, tačiau tikslios datos ir vietos neskelbė.

Pirmasis istorinis abiejų šalių vadovų susitikimas įvyko birželį Singapūre. Jo metu abu vadovai pasirašė neaiškiai suformuluotą dokumentą dėl Korėjos pusiasalio denuklearizacijos, tačiau pažanga buvo maža, nes abi pusės nesutaria, ką tiksliai tai reiškia.

Pchenjanas siekia sankcijų sušvelninimo ir atmeta reikalavimus „vienašališkai“ nusiginkluoti. Tuo tarpu Vašingtonas tvirtina, kad sankcijos privalo galioti, kol Šiaurės Korėja atsisakys savo branduolinio arsenalo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Prieš WWII Hitleris su Stalinu irgi labai gražiai bendravo...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių