Quantcast

Kijeve tūkstančiai moterų dalyvavo demonstracijoje už Stambulo konvencijos ratifikavimą

Kijevo centre pirmadienį vyko moterų demonstracija „Moterų maršas“.

Vaizdo įrašuose matyti, kad akcijoje dalyvavo keli tūkstančiai žmonių. Moterys nešė plakatus ir transparantus su užrašais „Ratifikuokite Stambulo konvenciją“, „Feminizmas – tai laisvė rinktis“, „Motinos ir moters diena – kiekviena diena“ ir kitais.

Remiantis Kijevo policijos duomenimis, renginio dalyvės planavo eiti gatvėmis nuo Mykolo (Mychailo) aikštės iki Pašto aikštės.

Dėl šio renginio Kijevo centre kelios valandos iki demonstracijos buvo uždarytos kai kurios sostinės gatvės, budėjo daug policijos pareigūnų.

Mykolo aikštėje taip pat susirinko visuomeninės organizacijos „Tradicijos ir tvarka“ aktyvistai, surengę savo atsakomąją akciją „Feminisčių gelbėjimo operacija“. Jos dalyviai laikė transparantus su užrašais „Prostitucijos legalizavimui – ne“, „Žmogaus teisės – prigimtinės“ ir „Ne – prievartai prieš moteris, ne – Stambulo konvencijai“.

Atsakomosios akcijos dalyvius nuo „Moterų marše“ dalyvaujančių moterų skyrė gyva teisėsaugos pareigūnų siena.

Kaip pranešė leidinys „Hromadske“, moterų kolona priartėjo prie Pašto aikštės. Kai kurios eisenos dalyvės buvo apsirengusios nacionaliniais rūbais ir laikė plakatus su ukrainiečių istorinių veikėjų, tokių kaip Lesia Ukrainka, Solomija Krušelnicka ir kunigaikštienė Olha, atvaizdais.

Akcija vyko taikiai, be konfliktų ir susidūrimų.

Europos Tarybos konvencija dėl smurto prieš moteris ir smurto artimoje aplinkoje prevencijos, dar vadinama Stambulo konvencija, yra tarptautinis susitarimas, draudžiantis smurtą prieš moteris ir prievartą šeimose.

2016 metų lapkritį tuometinis Ukrainos prezidentas Petro Porošenka pateikė parlamentui įstatymo projektą dėl konvencijos ratifikavimo. Įstatymo projektas per pirmąjį skaitymą priimtas nebuvo, o vėliau pasibaigė projekto teikusio P. Porošenkos įgaliojimai ir jis buvo išimtas iš darbotvarkės 2019 metų gegužės 20 dieną, kai buvo inauguruotas Volodymyras Zelenskis.

2020 metų birželio pradžioje atsakydama į peticiją prezidento administracija pažadėjo, kad V. Zelenskis pateiks Aukščiausiajai Radai įstatymo projektą dėl Stambulo konvencijos ratifikavimo, kai jį pateiks Ukrainos užsienio reikalų ministerija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Siaubas

Siaubas portretas
Ar jiems kas isverte ta konvencija? Kai supras, gaus vel revoliucija kelti. Be reikalo nukentes daug iskrypeliu...

cha ha ha ...na tai ir be akiniu matosi

cha  ha  ha ...na tai ir  be  akiniu matosi  portretas
kaip xoxolai nupederastejo per visus tuos ,,,,,nepriklausomybes,,, MaaiDauninius metus .. isimtiniai gatvese tik iskrypeliai arba nupuse degradai ...Kist jiems visiems y subine po stambulo konvencija nutasyto berziuko pavidale

Padarė sorašas

Padarė sorašas  portretas
Kruviną maidaną,suorganizuos xoxolams ir Istambulą
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių