Quantcast

Katalonų separatistai rengs protestą šalia „Camp Nou“ stadiono

  • Teksto dydis:

Katalonų separatistai iš „Demokratinio cunamio“ judėjimo paragino gruodžio 18 d. surengti masinį protestą netoli „Camp Nou“ stadiono Barselonoje, kur tuo metu vyks „El Clasico“ – žais „Barcelona“ ir Madrido „Real“ klubai.

Prestižiškiausios Ispanijos futbolo rungtynės turėjo vykti spalio 26 d., tačiau jos buvo atidėtos dėl už nepriklausomybę pasisakančių protestuotojų demonstracijų Katalonijoje.

„Nepaprastos situacijos metu turime elgtis nepaprastai“, – sakoma „Demokratinio cunamio“ pranešime, kuriame protestų šalininkai raginami rinktis šalia stadiono apie 16 val. vietos laiku (17 val. Lietuvos laiku), likus 4 valandoms iki rungtynių pradžios.

Planuojamas protestas tęsia prieš du mėnesius prasidėjusią demonstracijų bangą, kai Ispanijos Aukščiausiasis teismas nusprendė įkalinti devynis katalonų separatistų lyderius už jų vaidmenį organizuojant nepavykusį 2017 m. nepriklausomybės referendumą.

Kol kas neaišku, kas vadovauja šiai protestuotojų grupei, kuri pasirodė tik šių metų rugsėjį, ir per Aukščiausiojo teismo sprendimo paskelbimo dieną sugebėjo sukviesti 10 tūkst. demonstrantų į Barselonos oro uostą. Dėl šio protesto sutriko lėktuvų eismas ir buvo atšaukta daugiau nei 100 skrydžių.

Praeitą mėnesį aktyvistai taip pat surengė dviejų dienų protestą ir užblokavo svarbų greitkelį, jungiantį Ispaniją ir Prancūziją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių