Quantcast

Sardinijoje sulaikytas C. Puigdemont'as paleistas į laisvę

Italijoje sulaikytas buvęs Katalonijos prezidentas Carlesas Puigdemont'as (Karlesas Pudžemonas) penktadienį buvo paleistas į laisvę.

Kaip pranešė naujienų agentūros AFP reporteris, Ispanijos prašymu Italijoje sulaikytas 58-erių vyras jau paliko įkalinimo įstaigą.

Tuo metu Sardinijos teisėja naujienų agentūrą AP informavo nusprendusi, kad C. Puigdemont'as turėtų būti paleistas į laisvę ir kad jis netgi galėtų laisvai keliauti iki spalio 4-ąją numatyto posėdžio dėl ekstradicijos į Ispaniją.

C. Puigdemont'o advokatas Agostinangelo Marrasas (Agostinandželas Marasas) žurnalistams sakė, kad prokurorai neprašė jo sulaikyti, todėl „jis nuo šiandien gali būti paleistas“.

Advokatas nurodė, kad C. Puigdemont'as gali palikti Italiją, tačiau dalyvaus spalio 4-osios posėdyje.

C. Puigdemont'as buvo sulaikytas ketvirtadienio vakarą, kai atvyko į Sardiniją. Jis buvo pakviestas dalyvauti katalonų kultūros renginyje, o po kelių dienų planavo dalyvauti Sardinijos nepriklausomybės šalininkų susitikime.

Sardinija turi stiprias katalonų kultūros šaknis ir savo nepriklausomybės judėjimą.

Ketvirtadienio vakarą policija perkėlė C. Puigdemont'ą į kalėjimą Sasario mieste, kai jis buvo sulaikytas pagal tarptautinį orderį Algero oro uoste. Algeras, miestas salos šiaurės vakarų pakrantėje, rengia tradicinį katalonų folkloro festivalį, į kurį buvo pakviestas buvęs Katalonijos prezidentas.

Europos Parlamento narys C. Puigdemont'as yra ieškomas Madrido dėl kaltinimų maištu. 2017 metais eksprezidentas vadovavo nesėkmingai Katalonijos separatistų iniciatyvai atsiskirti nuo Ispanijos, sukėlusiai didžiausią per pastaruosius dešimtmečius politinę krizę Ispanijoje.

C. Puigdemont'o advokatai užginčijo arešto orderio teisėtumą, o šis procesas, pasak A. Marraso, gali užtrukti „kelias savaites“.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių