Quantcast

Karalius bėgti neketina

Iš pasaulio žemėlapio greitai išnyks dar viena monarchija, tačiau Nepalo valdžią perimantiems maoistams nepavyks lengvai atsikratyti karaliaus.

Iš pasaulio žemėlapio greitai išnyks dar viena monarchija, tačiau Nepalo valdžią perimantiems maoistams nepavyks lengvai atsikratyti karaliaus.

Karalius Gyanendra vakar piktai paneigė spėliones, kad po buvusių maoistų sukilėlių pergalės istoriniuose rinkimuose jis išvyks gyventi į užsienį.

Karališkieji rūmai atmetė pranešimus, pastarosiomis dienomis pasirodžiusius nacionalinėje ir tarptautinėje žiniasklaidoje. „Tuose pranešimuose kalbama apie Jo Didenybės išvykimą į Indiją, – sakė šaltinis rūmuose. – Jis iš šalies neišvyks.“

Nepalo maoistai turi laimėti daugiausia vietų asamblėjoje, kuri perrašys šalies konstituciją. Ultrakairieji ketina kuo greičiau panaikinti monarchiją. Jie ragino Gyanendrą „grakščiai“ palikti rūmus ir tapti paprastu piliečiu, kad netektų to daryti per prievartą.

Maoistų lyderis Prachanda anksčiau sakė norįs asmeniškai pasikalbėti su karaliumi ir įtikinti jį savu noru palikti šalį. „Žvelgiant į istoriją, monarchams buvo nukertamos galvos arba jie buvo ištremiami. Padarykime taip, kad Nepale taip neatsitiktų“, – ragino buvęs mokytojas, tapęs revoliucionieriumi.

Galutiniai balandžio 10 d. vykusių rinkimų rezultatai turėtų būti paskelbti šiandien. Išankstiniais skaičiavimais, maoistai, 10 metų dėl valdžios kovoję su ginklais rankose, gaus maždaug 220 iš 601 vietos konstitucinėje asamblėjoje.

BNS, AFP inf.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių