Quantcast

Kandidatą į JAV AT teisėjus seksualiniu smurtu apkaltinusi moteris liudijo Senate

  • Teksto dydis:

Christine Blasey Ford - pirmoji moteris, apkaltinusi kandidatą į JAV Aukščiausiojo teismo (AT) teisėjus Brettą Kavanaugh'ą nederamu seksualiniu elgesiu, - ketvirtadienį JAV senatoriams teigė esanti tikra, kad prieš kelis dešimtmečius vykusiame vakarėlyje ją užpuolė būtent B. Kavanaugh'as.

Atvirame ir emocingame liudijime Senato Teismų komitete Ch. Blasey Ford, psichologijos profesorė iš Kalifornijos, teigė esą „visiškai neįmanoma“, kad ji klysta B. Kavanaugh'ą laikydama savo užpuoliku.

Kai kurie konservatyvių pažiūrų mokslininkai kelia prielaidą, kad Ch. Blasey Ford klaidingai nustatė savo užpuoliko tapatybę. Tačiau pati 51-erių profesorė teigia esanti „100 procentų“ tikra, kad ją užpuolė būtent B. Kavanaugh'as.

Šis moters liudijimas itin nepalankus B. Kavanaugh'ui. Teisėjo šansai būti paskirtam į AT kybo ant plauko dar ir dėl to, kad nederama seksualine elgsena jį kaltina dar dvi moterys.

Ch. Blasey Ford tvirtina, kad per vieną 1982 metais vykusį vakarėlį tuo metu septyniolikmetis B. Kavanaugh'as bandė ją, penkiolikmetę, išprievartauti.

Senatorių paklausta, kaip ji galinti būti tokia tikra, kad ją užpuolė būtent B. Kavanaugh'as, profesorė užtikrintai atsakė: „Taip pat, kaip galiu būti tikra, kad dabar su jumis kalbuosi. Paprastos atminties funkcijos“.

Pasak moters, su šia „trauma susijusi patirtis“ paliko neištrinamą įspaudą jos sąmonėje.

53-ejų B. Kavanaugh'as, savo ruožtu, atkakliai neigia visus jam metamus kaltinimus ir tikina tapęs šmeižto kampanijos auka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alis Petkus...

Alis Petkus... portretas
keistos akys tos moters...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių