Quantcast

Kanada uždraudė prekybą prabangos prekėmis su Rusija, baudžia daugiau oligarchų

Penktadienį Kanada paskelbė uždraudusi prekybą su Rusija prabangos prekėmis ir įtraukė dar 14 Rusijos oligarchų bei kitų prezidento Vladimiro Putino bendrininkų į savo sankcijų, taikomų dėl invazijos į Ukrainą, sąrašą.

Draudimas dera su panašiomis priemonėmis, kurias taiko sąjungininkės, pavyzdžiui, JAV ir Europos Sąjunga, ir „padės sumažinti Rusijos oligarchų galimybes apeiti apribojimus kitose prabangos prekių rinkose“, nurodė vyriausybė.

Jis apima Kanados alkoholinių gėrimų, tabako, kai kurių tekstilės gaminių ir sportinės aprangos, avalynės, prabangių drabužių ir aksesuarų, papuošalų, virtuvės reikmenų ir meno eksportą, o taip pat alkoholinių gėrimų, jūros gėrybių, žuvų ir deimantų importą iš Rusijos. Prekybos duomenys rodo, kad 2021 m. šių prekių vertė siekė 76 mln. Kanados dolerių (59 mln. JAV dolerių).

Vyriausybė taip pat paskelbė sankcijas Rusijos oligarchams ir jų šeimos nariams bei artimiems V. Putino bendražygiams bei apribojimus eksportuoti į Rusiją „prekes, kurios gali būti panaudotos ginklų gamybai“.

Nuo vasario 24 d., kai Maskva pradėjo invaziją į Ukrainą, Kanada įvedė sankcijas daugiau nei 1 000 asmenų ir subjektų iš Rusijos, Baltarusijos ir Ukrainos.

 


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeKanadaprabangos prekėsuždraudė prekybąRusija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių