Quantcast

Kanada ir Latvija apmokys ukrainiečių jaunesniuosius karininkus

  • Teksto dydis:

Kanada ir Latvija kartu organizuos kovinio vadovavimo mokymą ukrainiečių jaunesniesiems karininkams, kuris bus pradėtas jau kitą savaitę, trečiadienį paskelbė dviejų šalių gynybos ministrės.

„Šiandien galiu paskelbti, jog Kanada ir Latvija jau nuo gegužės 15-osios bendrai apmokys ukrainiečių karius Latvijos teritorijoje“, – žurnalistams Otavoje pareiškė Kanados gynybos ministrė Anita Anand, susitikusi su vizito atvykusia Latvijos gynybos ministre Inara Murniece (Inara Mūrniece).

Pasak Kanados ministrės, dviejų šalių kariuomenės „Ukrainos ginkluotųjų pajėgų nariams parūpins vadovavimo gerinimo mokymą“.

Ukrainiečių jaunesniesiems karininkams, anot jos, bus aiškinama apie „pareigas mūšyje, planavimo procesą ir įsakymus, manevrų koordinavimą, žvalgybą, žvalgymą, planavimą ir vykdymą“.

Otava per pastaruosius metus Ukrainai skyrė daugiau kaip 1 mlrd. Kanados dolerių (apie 685 mln. eurų) vertės karinę pagalbą, įskaitant tankus ir šarvuočius, raketas „žemė – oras“, haubicas ir amuniciją.

Be to, nuo 2015 metų Kanada apmokė dešimtis tūkstančių ukrainiečių karių, o Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis anksčiau šį mėnesį pareiškė, jog su Kanados ministru pirmininku Justinu Trudeau (Džastinu Triudo) aptarė ilgalaikį bendradarbiavimą gynybos srityje.

Atskirai Kanada yra dislokavusi daugiau kaip 1,1 tūkst. karių Rytų Europoje, įskaitant 800 karių Latvijoje.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeKanadaLatvijaapmokys ukrainiečių karininkusAnita Anand

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių