Quantcast

Kalinamas Sakartvelo eksprezidentas M. Saakašvilis nutraukė 50 dienų bado streiką

Sakartvele įkalintas opozicijos lyderis eksprezidentas Michailas Saakašvilis šeštadienį nutraukė 50 dienų trukusį bado treiką, kai buvo iš kalėjimo klinikos perkeltas į karinę ligoninę, pranešė jo gydytojas.

Ukrainos pilietybę turintis M. Saakašvilis į Sakartvelą slapta sugrįžo rugsėjo 29 dieną. Spalio 1-ąją jis buvo sulaikytas Tbilisyje ir nuvežtas į kalėjimą Rustavyje, kur paskelbė bado streiką. Lapkričio 8-ąją jis buvo perkeltas į kalėjimo ligoninę Tbilisyje; perkėlimas nebuvo suderintas su jo artimaisiais ir advokatais.

Sakartvele M. Saakašviliui iškeltos kelios baudžiamosios bylos. Valdžios atstovai ne kartą sakė, kad sulaikys jį iškart, kai tik jis kirs sieną. Pats M. Saakašvilis savo sulaikymą vadina neteisėtu, o jam pateiktus kaltinimus – sufabrikuotais.

Ketvirtadienį 53 metų M. Saakašvilis buvo nualpęs, ir gydytojai paragino valdžią perkelti jį į daugiaprofilinę ligoninę, argumentuodami, kad buvusio prezidento gyvybei iškilęs pavojus.

Sakartvelo tarnybos iš pradžių atmetinėjo medikų rekomendacijas, bet penktadienį teisingumo ministras Ratis Bregadzė nurodė neprieštaraujantis, kad M. Saakašvilis būtų perkeltas į kariuomenės ligoninę, „kur valstybė visokeriopai užtikrintų jo sveikatą ir saugumą“.

Anksti šeštadienį M. Saakašvilis „buvo perkeltas iš kalėjimo ligoninės į kariuomenės kliniką“ Gorio mieste, maždaug už 90 km į vakarus nuo Tbilisio, naujienų agentūrai sakė jo advokatas Dito Sadzaglišvilis.

Tuo metu asmeninis gydytojas Nokolozas Kipšidzė nurodė, kad buvęs „prezidentas Saakašvilis oficialiai atšaukė bado streiką iškart, kai buvo perkeltas į Gorio karinę ligoninę“.

„Jo padėtis tebėra kelianti pavojų gyvybei; jis buvo paguldytas intensyviosios terapijos skyriuje“, – AFP sakė N. Kipšidzė. Jis pridūrė, kad M. Saakašvilis „vėl bus pradėtas maitinti vėliau šeštadienį“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

TAI JAU PJAUNA JAM BARAŠKĄ-ČIABURAŠKĄ? LIULE KEBABO PASIILGO

TAI JAU PJAUNA JAM BARAŠKĄ-ČIABURAŠKĄ? LIULE KEBABO PASIILGO portretas
.

ogi

ogi portretas
jis buvo gruzijos prezidentu stat ytinis po to pabego pas haholus kur su butke kirsino tauta o pajutes kad ir ten ga li buti sakes pats pasirinko kaleima analogiskai navaliono ===

kaip kaimynas pasakė:

kaip kaimynas pasakė: portretas
turbūt, labai valgyt užsinorėjo...
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių