Quantcast

Kalifornija nuo balandžio vidurio suteiks galimybę skiepytis visiems suaugusiems

Kalifornija suteiks galimybę skiepytis visiems suaugusiems nuo balandžio 15 d., apie tai pranešė valstijos gubernatorius Gavinas Newsomas. Šiuo metu Kalifornijoje vakcinų tiekimo suvaržymai yra atlaisvinami.

Šis pranešimas reiškia, kad Kalifornija, kurioje gyvena apie 40 mln. žmonių, visiems vyresniems nei 16 metų gyventojams suteiks galimybę skiepytis dviem savaitėmis anksčiau nei prezidento Joe Bideno nustatytas gegužės 1 d. terminas.

„Vakcinos atsargų daugėja ir, leidžiant skiepyti daugiau Kalifornijos gyventojų, šviesa tunelio gale tampa vis ryškesnė“, – sakė G. Newsomas.

Kalifornija žiemą susidūrė su dideliu COVID-19 atvejų šuoliu ir skelbė apie didžiausią užsikrėtimų ir mirčių skaičių JAV. Tačiau pastarosiomis savaitėmis šie skaičiai gerokai sumažėjo, tai vyksta dėl sėkmingo vakcinavimo.

Vakcinos atsargų daugėja ir, leidžiant skiepyti daugiau Kalifornijos gyventojų, šviesa tunelio gale tampa vis ryškesnė.

G. Newsomas, kurio vėliau šiais metais galimai laukia pakartotiniai rinkimai, jautė spaudimą atidaryti šią valstiją greičiau.

Nuo balandžio 1 d. visi Kalifornijos gyventojai, kuriems yra daugiau nei 50 metų, galės skiepytis, o nuo balandžio vidurio skiepytis galės likę suaugusieji.

Šiuo metu skiepytis gali tik vyresni nei 65-erių metų amžiaus, svarbiausių profesijų darbuotojai ir tie, kas turi rimtų sveikatos sutrikimų. Tačiau kai kurios apygardos nustatė savo taisykles.

„Su šios dienos pranešimu ir vakcinų atsargų kiekio didėjimu artimiausiais mėnesiais artėjame pandemijos pabaigos link“, – tikino Kalifornijos sveikatos apsaugos sekretorius Markas Ghaly.

„Tačiau mes dar to nepasiekėme. Reikės laiko, kad paskiepytume visus suaugusius Kalifornijos gyventojus. Mes dar negalime atsipalaiduoti“, – sakė M. Ghaly.

Iki šiol Kalifornija panaudojo beveik 16 mln. vakcinos dozių.

Kalifornija seka kitų valstijų pavyzdžiu, kurios suteikė galimybę skiepytis visiems suaugusiems, tarp jų Aliaska, Misisipė, Vakarų Virdžinija ir Teksasas. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių