Quantcast

Ką tik atsidariusiame Paryžiaus Orli oro uoste klimato aktyvistai surengė protestą

Prancūzijos klimato aktyvistai penktadienį surengė protestą ant prieš kelias valandas po trijų mėnesių pertraukos atsidariusio Paryžiaus Orli oro uosto pakilimo tako.

Klimato aktyvistų organizacija „Extinction Rebellion“ į savo socialinių tinklų paskyras įdėjo nuotraukų, kuriose matyti ant pakilimo tako stoviniuojantys aktyvistai, nešini plakatais su tokiais užrašais, kaip „GELBĖKITE GYVUOSIUS, O NE LĖKTUVUS“.

Organizacija teigė, kad tokiu būdu reikalauja „tučtuojau nutraukti vidaus skrydžius dėl akivaizdžių saugumo priežasčių: kad būtų galima užtikrinti mūsų išgyvenimą Žemėje“.

Regioninė „France 3“ televizija paskelbė, kad 30 aktyvistų nuo pakilimo tako pašalino žandarai.

Paryžiaus oro uostas neatsakė į prašymus pakomentuoti susidariusią situaciją.

Oro uostas kiek anksčiau paskelbė pirmojo lėktuvo, išvykstančio iš oro uosto nuo kovo 31 dienos, nuotraukas. Orlaivis, besiruošęs išskristi į Portugalijos Porto miestą, buvo iškilmingai aplaistytas vandens srovėmis.

Prancūzijos vyriausybė yra pažadėjusi paremti aviacijos sektorių, kurio pajamas nusmukdė kelionių apribojimai, įvesti siekiant suvaldyti COVID-19 pandemiją.

Tačiau vyriausybė taip pat teigia, kad norėtų sektorių iki 2035 metų paversti „žalesniu“, pradedant kurti anglies dvideginio neišmetančius orlaivius ir nutraukiant šalies vidaus skrydžius tarp tokių vietų, kurias skiria trumpesnė nei 2,5 valandos kelionė traukiniu.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

po adata vakcinos y subine siems globolistiniams

po  adata  vakcinos y  subine  siems  globolistiniams portretas
pedalams ir y karantina uz grotu 2 savaitem....

Anonimas

Anonimas portretas
Kas finansuoja tuos teroristus?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių