Quantcast

Specialistas: įsigydamas „Twitterį“, E. Muskas padarė genialų žingsnį

  • Teksto dydis:

Neseniai pasaulį apskriejo žinia, kad Elonas Muskas nusipirko „Twitter“ platformą. Europos Sąjungos (ES) komisarė jau įspėjo E. Muską, kad šis „Twitter“ turinį turės reguliuoti pagal taisykles. Šįkart diskusija apie tai vyko su LNK studijoje viešėjusiu „Infobalt“ vadovu Mindaugu Ubartu. 

Mindaugai,  jūsų nuomone, tai – geras pirkinys?

– Mano galva, žinant jį, tai labai keistas pirkinys, nes jo misija nuo pat pradžių buvo, kad žmogus išsilaipintų ir gyventų Marse. Ne paslaptis, kad jo pasisakymai „Twitter“ sukeldavo daug bangų finansinėse rinkose. E. Muskas savo komunikacijai nuo seno naudojo šią platformą, turi joje 80 mln. sekėjų.

Ar šis pirkinys bus sėkmingas, parodys laikas. Faktas yra vienas – „Twitter“ finansiškai per 15 metų buvo sėkmingas tik dvejus metus. Taigi, finansiškai tai nėra ta platforma, kuri generuotų pinigus.

Manau, kad reikėtų pasižiūrėti, kas iš to gaunasi ir ar reguliacija suspėja su šiuolaikiniu pasauliu.

Su kokiomis problemomis susiduria didieji soc. tinklai? „Twitter“, kaip žinia, svarbus politikams – jie per čia linkę reikšti savo nuomonę…

– Socialiniai tinklai kritikuojami dėl to, kad jie pateikia žmogui tą, ką jis nori matyti bei sukelia dar stipresnes emocijas tose interesų srityse, kuriose asmuo gyvena. Šiuo atveju, „Twitter“ – ne išimtis.

Beje, E. Muskas pasakė, kad visus algoritmus padarys atviro kodo. Tai reiškia, kad visi matys bendrą informaciją, o ne algoritmiškai parinktą jums, kas būtų naujovė! Juk iki šiol algoritmai buvo didžiausia paslaptis – jie uždirbdavo didžiausius pinigus.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše: 

Bus smagu stebėti naujoves, kadangi mes visi žinome ir apie melagienų platinimą – tikėkimės, jų bus gerokai mažiau. E. Muskas taip pat atskleidė, jog norės uždaryti netikras, „feikines“ šios platformos paskyras. Tai būtų gera naujovė, kadangi anoniminės paskyros gali šnekėti ką nori, o kai vartotojas bus identifikuojamas, tai neš jam atsakomybę už savo žodžius.

Jūsų nuomone, ar pasauliui reikia tokios platformos, kuri būtų patikima, atvira, iš esmės nereguliuojama? Ar tai yra problema, kurią gali išspręsti turtingiausias pasaulio žmogus?

– Jis puikiai išmano dabartines dėmesio ekonomikos sąlygas, todėl galbūt įsigydamas „Twitterį“ jis padarė genialų žingsnį, kurio dar neperpranta nei finansininkai, nei ekonomistai ar kiti strategai.

Pats E. Muskas atskleidė, kad padarė šį žingsnį ne vedamas ekonominių paskatų.

Pats E. Muskas atskleidė, kad padarė šį žingsnį ne vedamas ekonominių paskatų. 

Ar gali būti šis pirkinys didžiulė nesėkmė?

– Visko gali būti. Socialinės platformos šiuo metu – po padidinamuoju stiklu ir yra žiūrima, kitaip jas reguliuoti. Juk ir D. Trumpą išmetė iš jų.

Tačiau ES jau dabar pasakė, kad tikrai reguliuos „Twitter“ įrašus…

– Mes esame labai geri eksportuodami reguliavimą ir labai prasti komercializuodami bet kokius išradimus Europos Sąjungai. Manau, kad reikėtų pasižiūrėti, kas iš to gaunasi ir ar reguliacija suspėja su šiuolaikiniu pasauliu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mirtis Twitter

mirtis Twitter portretas
tegyvuoja Musker
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių