Quantcast

K. Kilicdaroglu žada iš Turkijos namo išsiųsti milijonus pabėgėlių

  • Teksto dydis:

Turkijos opozicijos lyderis Kemalis Kilicdaroglu (Kemalis Kiličdarohlus) ketvirtadienį, artėjant antram prezidento rinkimų turui, pažadėjo pergalės atveju išsiųsti namo milijonus pabėgėlių.

K. Kilicdaroglu pirmą kartą po sekmadienį įvykusio rinkimų pirmo turo, kuriame jis surinko beveik penkiais procentais mažiau balsų už dabartinį Turkijos lyderį Recepą Tayyipą Erdoganą (Redžepą Tajipą Erdohaną), kreipėsi į visuomenę.

Šie rezultatai yra geriausias opozicijos pasirodymas per du dešimtmečius trunkantį R. T. Erdogano valdymą, tačiau jie neišpildė priešrinkiminių visuomenės nuomonės apklausų prognozių, o opozicija pajuto nusivylimą.

74-erių K. Kilicdaroglu jau spėjo pertvarkyti savo rinkimų kampanijos komandą ir sugriežtino savo poziciją, kad gegužės 28 dieną vyksiančiame antrame rinkimų ture pritrauktų kuo daugiau dešiniųjų pažiūrų rinkėjų.

Jis taip pat planuoja susitikti su kraštutinių dešiniųjų lyderiu Sinanu Oganu (Sinanu Ohanu), kuris sekmadienį surinko 5,2 proc. balsų ir vis dar svarsto, ką palaikys antrame rinkimų ture.

Ketvirtadienį, lyginant su pirmuoju rinkimų kampanijos etapu, K. Kilicdaroglu stengėsi gerokai sugriežtinti savo poziciją.

„Erdoganai, jūs neapsaugojote šalies sienų ir garbės“, – teigė jis.

„Jūs sąmoningai į šią šalį atvežėte daugiau nei 10 milijonų pabėgėlių... Kai tik ateisiu į valdžią, visus pabėgėlius išsiųsiu namo“, – pridūrė K.  Kilicdaroglu.

S. Oganas nurodė, kad antrajame rinkimų ture palaikys tik tą kandidatą, kuris kovos su migrantais ir kurdų kovotojais.

„Sirai yra mūsų broliai“

R. T. Erdoganas ir jo islamiškų šaknų turinti partija susilaukė liaupsių visame musulmoniškame pasaulyje dėl savo palankesnio požiūrio į asmenis, bėgančius nuo konfliktų tokiose šalyse kaip Sirija.

Turkijoje gyvena apie penkis milijonus pabėgėlių ir migrantų. Per pastarąjį dešimtmetį joje apsigyveno daugiausiai pabėgėlių ir migrantų tarp visų pasaulio šalių.

2016 metais Ankaros ir Europos Sąjungos sudarytas atskiras susitarimas padėjo sustabdyti migrantų krizę Europoje. Asmenims, bandžiusiems pasiekti Vakarų Europą, buvo leista pasilikti ir apsigyventi Turkijoje.

Turkija šiai programai iš Briuselio gavo milijardinį finansavimą.

Tačiau artėjant rinkimams paaštrėjusi ekonominė krizė paskatino spartų neigiamų nuotaikų migrantų atžvilgiu augimą.

R. T. Erdogano vyriausybė mėgino rasti kompromisą.

Vidaus reikalų ministras Suleymanas Soylu (Siuleimanas Soilu) ketvirtadienį pareiškė, kad Turkija atgal jau išsiuntė daugiau kaip pusę milijono Sirijos piliečių.

„Neketiname Turkijos paversti pabėgėlių sandėliu ir iki šiol to nedarėme. Tačiau sirai yra mūsų broliai“, – nurodė S. Soylu.

„Negalime jų pasiųsti į mirtį. Ir mes to nedarėme. Tayyipas Erdoganas nenori būti prisimenamas kaip lyderis, siuntęs sirus į mirtį“, – pridūrė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

oi būtų gerai

oi būtų gerai portretas
kad Erdoganas nelaimėtų. Būtų Turkija vėl pasaulietinė valstybė.

Ar nepasiklydai?

Ar nepasiklydai? portretas
Kad ruskiai Sirija su zeme sulygino

o kur tie ju namai turke nelaimingas ???

o kur tie ju namai turke nelaimingas ??? portretas
sirija sububino amerikonai , iraka ,libija afganistana, ...taip pat . Kurdams ykurt savo valstybe neleidzia Turkija ---o Turkas Kemalis Kilicdaroglu yra amerikonu statytinis ...tai kur tie ,,,pabegeliu namai,,kada juos visur pjauna amerikonai ir turkai --- matomai europoj pas frau Merkel ...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių